Hurtigtaster (tilgjengelighet i LibreOffice Calc)

Se også hurtigtastlistene til LibreOffice Calc og LibreOffice generelt.

Merknadsikon

Noen av hurtigtastene kan være tildelt bestemte funksjoner i skrivebordsmiljøet du bruker. Da vil disse tastene kanskje ikke fungere som forventet i LibreOffice. Du kan løse dette problemet ved å velge andre hurtigtaster, enten for LibreOffice ved hjelp av Verktøy → Tilpass → Tastatur, eller i skrivebordsmiljøet.

Merkingsmodus for celler

Ikon

I tekstfelter som har en knapp for å forminske dialogvinduet, trykk på F2 for å gå inn i merkingsmodus for celler. Velg så mange celler du vil og trykk på F2 for å gjenopprette dialogvinduet.

I merkingsmodus for celler kan du bruke de vanlige navigeringstastene for å velge celler.

Behandle disposisjonen

Du kan bruke tastaturet i disposisjonen:

Velge et tegneobjekt eller et bilde

1. Velg Vis → Verktøylinjer → Tegning for å åpne tegnelinjen.

2. Trykk på F6 til tegnelinjen er valgt.

3. Hvis merkingsverktøyet er valgt, trykk på + Enter. Dette velger det første tegneobjektet eller bildet i arket.

4. Sett dokumentet i fokus med + F6.

Nå kan du bruke Tab for å velge neste tegneobjekt eller bilde og Shift + Tab for å velge det forrige.