Velg temaer for ark

LibreOffice Calc har et sett med standardtemaer for formatering som du kan bruke i dine regneark.

Det er ikke mulig å legge til temaer i Calc, og de kan ikke endres. Men du kan endre stilene etter at du har tatt dem i bruk i et regneark.

Før du formaterer et ark med et tema må du slå på minst en selvvalgt cellestil for cellene i regnearket. Så kan du endre celleformatet ved å velge et tema i dialogvinduet Temavalg

Åpne stilbehandleren og velg «Selvvalgte stiler» i den nederste boksen for å velge en selvvalgt stil for en celle. Det vises nå en liste over selvvalgte stiler som allerede finnes. Dobbeltklikk på et navn i stilbehandleren for å bruke den stilen i de valgte cellene.

Bruke et tema i et regneark:

1. Trykk på knappen Velg temaer i verktøylinjen Verktøy.

Icon Themes

Choose Themes

Dialogvinduet Temavalg åpnes. Vinduet viser en liste over tilgjengelige stiler for arket i sin helhet og stilbehandleren viser de selvvalgte stilene for bestemte celler.

2. Velg temaet du vil bruke for regnearket i Temavalg-vinduet.

3. Klikk OK

Så snart du velger et annet tema i Temavalg-vinduet blir noen av egenskapene til den selvvalgte stilen tatt i bruk i det gjeldende regnearket. Endringene er synlige i regnearket med en gang.