Skape Pivottabeller

1. Plasser mark√łren i et celleomr√•de som inneholder verdier og rad- og kolonneoverskrifter.

2. Velg Sett inn ‚Üí Pivottabell. Dialogvinduet Velg kilde vises. VelgAvmerket omr√•de og bekreft med OK. Tabelloverskriftene vises som knapper i dialogvinduet Pivottabell. Dra disse knappene inn i de √łnskede utformingsomr√•dene ¬ęSidefelt¬Ľ, ¬ęKolonnefelt¬Ľ, ¬ęRadfelt¬Ľ og ¬ęDatafelt¬Ľ.

3. Dra de √łnskede knappene inn i ett av de fire omr√•dene.

Dra en knapp inn i omr√•det Sidefelt for √• lage en knapp og en listeboks √łverst i pivottabellen. Listeboksen brukes for √• filtrere pivottabellen med innholdet i det valgte elementet. Du kan dra og slippe innenfor den genererte pivottabellen for √• bruke et annet sidefelt som filter.

Dersom knappen slippes i området Datafelt vil navnet på knappen bli byttet ut med formelen som brukes for å beregne data.

1. Rekkef√łlgen p√• knappene kan alltid endres ved √• flytte dem til et annet sted i omr√•det med musa.

2. Fjern en knapp ved √• dra den tilbake omr√•det med de andre knappene til h√łyre i vinduet.

3. For å åpne dialogvinduet Datafelt, dobbeltklikker du på en av knappene i områdene Radfelt eller Kolonnefelt. Bruk dialogen til å velge om og i hvilket omfang LibreOffice skal vise de beregnede mellomresultatene.

Lukk dialogvinduet for pivottabellen ved å trykke OK. Det settes nå inn en Filter-knapp, eller en sideknapp for hvert datafelt du har lagt inn i området Sidefelt. Pivottabellen settes inn lenger nede.

√Öpne fil med eksempel: