ÅRDEL

The result is the number of the years (including fractional part) between StartDate and EndDate.

note

This function is part of the Open Document Format for Office Applications (OpenDocument) standard Version 1.2. (ISO/IEC 26300:2-2015)

Syntax

YEARFRAC(StartDate; EndDate [; Basis])

Startdato og Sluttdato er to datoverdier.

Basis velges fra en liste over muligheter og angir, hvordan Ă„ret skal beregnes.

Basis

Beregning

0 or missing

US-metode (NASD), 12 mÄneder à 30 dager

1

Eksakt antall dager i mÄneder, eksakt antall dager i Är

2

Eksakt antall dager i mÄned, Är har 360 dager

3

Eksakt antall dager i mÄned, Är har 365 dager

4

European method, 12 months of 30 days each

note

NÄr du legger inn datoer som en del av formler, er skrÄstreker eller bindestreker som brukes som dataseparatorer tolket som aritmetiske operatÞrer. Derfor blir datoer som er oppgitt i dette formatet, ikke anerkjent som datoer og resulterer i feilaktige beregninger. For Ä holde datoene tolket som deler av formler, bruk DATE-funksjonen, for eksempel DATE (1954; 7; 20), eller sett datoen i anfÞrselstegn og bruk ISO 8601-notasjonen, for eksempel "1954-07-20 ". UnngÄ Ä bruke lokalavhengige datoformater, for eksempel "07/20/54", kan beregningen gi feil hvis dokumentet er lastet inn under forskjellige lokale innstillinger.

tip

Entydig konvertering er mulig for ISO 8601 datoer og tider i deres utvidede formater med separatorer. Hvis en #VALUE! -feil oppstÄr, fjerner du deretter Generate #VALUE! feil i - LibreOffice Calc - Formel Detaljer ... i avsnittet "Detaljert kalkulasjons Innstillinger", Konvertering fra tekst til tall listeboksen.

Example

What fraction of the year 2008 lies between 2008-01-01 and 2008-07-01?

=YEARFRAC("2008-01-01"; "2008-07-01";0) returns 0.50.