URI Funksjoner

Disse regnearkfunksjonene brukes til å sette inn data fra Universal Resource Identifiers (URI).

WEBSERVICE

Få nettinnhold fra en URI.

Syntaks

WEBSERVICE(URI)

URI: URI-tekst for nettjenesten.

Eksempler

=WEBSERVICE("wiki.documentfoundation.org/api.php?hidebots=1&days=7&limit=50&action=feedrecentchanges&feedformat=rss")

Returnerer nettsideinnholdet til "https://wiki.documentfoundation.org/api.php?hidebots=1&days=7&limit=50&action=feedrecentchanges&feedformat=rss".

Teknisk informasjon

tip

Denne funksjonen har vært tilgjengelig siden LibreOffice 4.2.

Denne funksjonen er ikke en del av Open Document Format for Office-applikasjoner (OpenDocument) versjon 1.3. Del 4: Rekalkulert Formel (OpenFormula) Format-standard. Navnerommet er

COM.MICROSOFT.WEBSERVICE

FILTERXML

Bruk et XPath-uttrykk på et XML-dokument.

Syntaks

FILTERXML(XML-dokument; XPath-uttrykk)

XML-dokument (påkrevd): Streng som inneholder en gyldig XML-strøm.

XPath-uttrykk (påkrevd): Streng som inneholder et gyldig XPath-uttrykk.

Eksempler

=FILTERXML(WEBSERVICE("wiki.documentfoundation.org/api.php?hidebots=1&days=7&limit=50&action=feedrecentchanges&feedformat=rss");"//lastBuildDate")

Returnerer informasjon om siste byggedato for wikien.

Teknisk informasjon

tip

Denne funksjonen har vært tilgjengelig siden LibreOffice 4.2.

Denne funksjonen er ikke en del av Open Document Format for Office-applikasjoner (OpenDocument) versjon 1.3. Del 4: Rekalkulert Formel (OpenFormula) Format-standard. Navnerommet er

COM.MICROSOFT.FILTERXML

ENCODEURL

Returnerer en URL-kodet streng.

Bruk denne funksjonen til å transformere tekst med symboler av nasjonale alfabeter (for eksempel aksenttegn, ikke-ASCII-alfabeter eller asiatiske ord) til en streng med URL-standardsymboler.

Syntaks

ENCODEURL(Tekst)

Tekst: Streng for å kode til en sekvens av URL-standardsymboler.

Eksempler

Hvis celle A1 inneholder den kyrilliske teksten "автомобиль", returnerer =ENCODEURL(A1) %D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC% D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D1%8C (ordet "автомобиль" betyr bil på russisk).

Hvis celle B1 inneholder teksten "車", returnerer =ENCODEURL(B1) %E8%BB%8A ("車" betyr bil på japansk).

Teknisk informasjon

tip

Denne funksjonen har vært tilgjengelig siden LibreOffice 5.0.

Denne funksjonen er ikke en del av Open Document Format for Office-applikasjoner (OpenDocument) versjon 1.3. Del 4: Rekalkulert Formel (OpenFormula) Format-standard. Navnerommet er

COM.MICROSOFT.ENCODEURL