SUM

Legger til et sett med tall.

Syntaks

SUM(Nummer 1 [; Nummer 2 [; … [; Nummer 255]]])

Nummer 1, Nummer 2, … , Nummer 255 er tall, referanser til celler eller til celleområder med tall.

note

Denne funksjonen ignorerer all tekst eller tom celle innenfor et dataområde. Hvis du mistenker feil resultater fra denne funksjonen, se etter tekst i dataområdene. For å fremheve tekstinnhold i et dataområde, bruk funksjonen verdiutheving.

Eksempler

=SUM(2;3;4) returnerer 9.

=SUM(A1;A3;B5) beregner summen av de tre cellene.

=SUM(A1:E10) beregner summen av alle cellene i celleområdet A1 til E10.

En formel som =SUM((A1:A40>=C1)*(A1:A40<C2)*B1:B40) kan angis som en matriseformel ved å trykke Shift+Enter-taster i stedet for bare å trykke på Enter-tasten for å fullføre inntastingen av formelen. Formelen vil da vises i formellinjen omsluttet av klammeparenteser og fungerer ved å multiplisere tilsvarende elementer i matrisene sammen og returnere den totale summen.