Alternativer

Angi flere sorteringsvalg.

For å bruke denne funksjonen …

Velg Data → Sorter, og fanen Alternativer

Skiller mellom store og små bokstaver

Sorterer først etter store bokstaver og deretter etter små bokstaver. For asiatiske språk gjelder spesiell håndtering.

note

For asiatiske språk: Merk av for Stilling mellom store og små bokstaver for å bruke sortering på flere nivåer. Med flernivåsortering blir oppføringer først sammenlignet i deres primitive former med kasus og diakritikk ignorert. Hvis de evaluerer som det samme, blir deres diakritiske tegn tatt i betraktning for sammenligningen på andre nivå. Hvis de fortsatt vurderes som det samme, vurderes deres kasus, tegnbredder og japansk Kana-forskjell for sammenligningen på tredje nivå.

Området inneholder rad-/kolonneetiketter

Utelater den første raden eller den første kolonnen i utvalget fra sorteringen. Retning-innstillingen nederst på dialogen definerer navnet og funksjonen til denne avmerkingsboksen.

Inkludér formater

Bevarer celleformateringen.

Aktiver naturlig sortering

Naturlig sortering er en sorteringsalgoritme som sorterer tall med strengprefiks basert på verdien av det numeriske elementet i hvert sortert tall, i stedet for den tradisjonelle måten å sortere dem som vanlige strenger. La oss for eksempel anta at du har en rekke verdier som A1, A2, A3, A4, A5, A6, ..., A19, A20, A21. Når du legger disse verdiene inn i et celleområde og kjører sorteringen, blir det A1, A11, A12, A13, ..., A19, A2, A20, A21, A3, A4, A5, ..., A9. Selv om denne sorteringsatferden kan gi mening for de som forstår den underliggende sorteringsmekanismen, virker den for resten av befolkningen helt bisarr, om ikke direkte upraktisk. Med den naturlige sorteringsfunksjonen aktivert, blir verdier som de i eksemplet ovenfor sortert "riktig", noe som generelt forbedrer enkelheten til sorteringsoperasjoner.

Ta med grensekolonne(r)/rad(er) som kun inneholder kommentarer

Områdegrensekolonner (for sortering av rader) eller grenselinjer (for sortering av kolonner) for et sorteringsområde sorteres ikke som standard hvis de er tomme. Kryss av for dette alternativet hvis grensekolonner eller grenselinjer som inneholder kommentarer også skal sorteres.

Ta med grensekolonne(r)/rad(er) som kun inneholder bilder

Kantkolonner (for sortering av rader) eller kantlinjer (for sortering av kolonner) i et sorteringsområde sorteres ikke som standard hvis de er tomme. Kryss av for dette alternativet hvis grensekolonner eller grenserader som inneholder bilder også skal sorteres.

Kopier sorteringsresultater til:

Angi et celleområde den sorterte listen skal kopieres til.

Sorter resultater (liste over navngitte områder)

Velg et navngitt celleområde der du vil vise den sorterte listen.

Sorter resultater (inndataboks)

Skriv inn celleområdet der du vil vise den sorterte listen.

Tilpasset sorteringsrekkefølge

Kryss av her for å velge en tilpasset sorteringsrekkefølge.

Egendefinert sorteringsrekkefølgeliste

Velg den tilpassede sorteringsrekkefølgen du vil bruke. For å definere en egendefinert sorteringsrekkefølge, velg - LibreOffice Calc - Sorteringslister.

Språk

Språk

Velg språk for sorteringsreglene.

Innstillinger

Velg et sorteringsalternativ for språket. Velg for eksempel "telefonbok"-alternativet for tysk for å inkludere omlyd-spesialtegnet i sorteringen.

Retning

Topp til bunn (Sortér rader)

Sortér alle radene etter verdiene i de aktive kolonnene i det merkede området.

Venstre til Høyre (Sortér Kolonner)

Sortér alle kolonnene etter verdiene i de aktive radene i det merkede området.