Goal Seek

Åpne et dialogvindu der du kan lĂžse en ligning med en variabel. Etter et vellykket sĂžk vil et dialogvindu med sĂžkeresultatene vises. Dialogvinduet lar deg legge til resultatet og mĂ„lverdien direkte inn i cellen.

For Ă„ bruke denne funksjonen

Velg VerktĂžy → sĂžk mĂ„l

Standard

In this section, you can define the variables in your formula.

Formelcelle

Skriv inn referansen til cellen som inneholder formelen i denne formelcellen. Sistnevnte celle inneholder denne cellereferansen. Trykk pÄ en annen celle i arket for Ä legge til referansen fra denne cellen i skrivefeltet.

MĂ„lverdi

Skriv inn verdien du vil oppnÄ som et nytt resultat.

Variabelcelle

Skriv inn referansen til cellen med den verdien du vil justere for Ä oppnÄ mÄlverdien.

Krympe / Utvid

Klikk pÄ Forminsk-ikonet for Ä minske dialogboksen til stÞrrelsen pÄ inndatafeltet. Det er da lettere Ä markere Þnsket referanse i arket. Ikonene konverteres deretter automatisk til Utvid-ikonet. Klikk pÄ den for Ä gjenopprette dialogboksen til dens opprinnelige stÞrrelse.

Dialogvinduet blir automatisk minimert nÄr du klikker med musa i et regneark. SÄ snart du slipper museknappen, blir dialogvinduet gjenopprettet. ReferanseomrÄdet du valgte med musa blir vist med blÄ ramme i dokumentet.

Ikon minsk

Forminsk

Ikon Ekspander

Ekspander