StrConv-funksjon

Konverter en streng som spesifisert av en konverteringstype.

warning

Denne konstanten, funksjonen eller objektet er aktivert med utsagnet Option VBASupport 1 plassert før den kjørbare programkoden i en modul.

Syntaks:

StrConv(string som Streng, Konvertering som heltall, [ LCID ])

Returverdi:

String

Parametre:

streng: Ethvert gyldig strenguttrykk.

Konvertering: Typen konvertering som skal utføres, som definert i tabellen nedenfor.

Konvertering

Verdi

Beskrivelse

vbUpperCase

1

Konverterer Tekst-tegn til store bokstaver.

vbLowerCase

2

Konverterer Tekst-tegn med små bokstaver.

vbProperCase

3

Konverterer den første bokstaven i hvert ord i Tekst til store bokstaver.

vbWide

4

Konverterer smale (halvbredde) tegn i Tekst til brede (ull bredde) tegn.

vbNarrow

8

Konverterer brede (full bredde) tegn i Tekst til smale (halvbredde) tegn.

vbKatakana

16

Konverterer Hiragana-tegn i Tekst til Katakana-tegn.

vbHiragana

32

Konverterer Katakana-tegn i Tekst til Hiragana-tegn.

vbUnicode

64

Konverterer Tekst-tegn til Unicode-tegn ved å bruke standard kodesett for systemet.

vbFromUnicode

128

Konverterer Tekst-tegn fra Unicode til standard kodesett for systemet.

LCID Valgfritt. Lokale ID i desimaltall. Hvis denne parameteren utelates, antar den systemets lokalitets-ID. Se filen msi-encodinglist.txt for tilgjengelige LCID-verdier .

Eksempel:

Option VBASupport 1
Option Explicit
Sub Test_StrConv
    Print StrConv("abc EFG hij", vbUpperCase) '= "ABC EFG HIJ"
    Print StrConv("abc EFG hij", vbLowerCase) ' =  "abc efg hij"
    Print StrConv("abc EFG hij", vbProperCase) ' = "Abc Efg Hij"

REM Konverterer smale (enkeltbyte) tegn i streng til brede
    Print StrConv("ABCDEVB¥ì¥¹¥­¥å©", vbWide) ' = "ABCDEVB¥ì¥¹¥­¥å©"

REM Konverterer brede (dobbeltbyte) tegn i streng til smale (enkeltbyte) tegn
    Print StrConv("ABCD@$%23'?EG", vbNarrow) ' = "ABCD@$%23'?EG"

REM Konverterer Hiragana-tegn i streng til Katakana-tegn
    Print StrConv("かたかな", vbKatakana) ' = "カタカナ"

REM Konverterer Katakana-tegn i streng til Hiragana-tegn
    Print StrConv("カタカナ", vbHiragana) '= "かたかな"

REM forutsetter CP-1252-koding assosiert med en-US-lokalitet brukt i enhetstester.
    Dim x() As Byte
    x = StrConv("ÉϺ£ÊÐABC", vbFromUnicode)
    Skriv ut UBound(x) ' 8 tegn
    Print x(2) ' = 186
    Print StrConv(x, vbUnicode)' = "ÉϺ£ÊÐABC"