Enum Uttrykk [VBA]

Definer oppregninger eller ikke-UNO konstantgrupper. En oppregning er en verdiliste som letter programmering og forenkler kodelogikkgjennomgang.

warning

Denne konstanten, funksjonen eller objektet er aktivert med utsagnet Option VBASupport 1 plassert før den kjørbare programkoden i en modul.

Syntaks:

Enum syntaks

Enum list_name
           ' Object Statement block
       End Enum ' list_name

Parametre:

Innenfor en gitt oppregning, sett sammen verdier som logisk forholder seg til hverandre.

Eksempel:

Option VBASupport 1
       Private Enum _WindowManager
           W1ND0WS = 1 ' Windows
           OS2PM = 2 ' OS/2 Presentation Manager
           MACINTOSH = 3 ' Macintosh
           MOTIF = 4 ' Motif Window Manager / Unix-like
           OPENLOOK = 5 ' Open Look / Unix-like
       End Enum
       Public Function WindowManager() As Object
           WindowManager = _WindowManager
       End Function ' <library>.<module>.WindowManager.XXX

note

Oppregnede verdier gjengis til Long datatype. Grunnleggende funksjoner er offentlige tilganger til oppregninger. Enumerasjonsnavn og verdinavn må være unike i et bibliotek og på tvers av moduler.

Bruk:

Vis WindowManager grupperte konstantverdier:

Dim winMgr As Object : winMgr = <library>.<module>.WindowManager
       With winMgr
           Print .MACINTOSH, .MOTIF, .OPENLOOK, .OS2PM, .W1ND0WS
       End With

tip

Enumerasjoner kan utvides til andre datatyper ved å bruke Typesetning-definisjoner. Å anrope Python-skript fra Basic illustrerer denne mekanismen.

Const uttrykk, konstanter

Alternativ VBASupport statement

With uttrykk