CallByName-funksjonen

Anroper en subrutine ved hjelp av strengnavnet.

Syntaks:

CallByName(objekt som objekt, ProcName som streng, CallType som heltall [,arg0 [,arg1 …]])

Returverdi:

resultat: En valgfri variabel som inneholder resultatet av den kalte metoden eller egenskapen.

Parametre:

object: En grunnleggende modul, ClassModule-forekomst eller UNO-tjenesteholde egenskaper eller metoder.

ProcName: Funksjonen, Sub eller Property som anropes.

CallType: Typen utført handling som Get, Let, Method og Set.

arg0, arg1 …: Funksjon valgfrie parametere gitt som posisjonsargumenter.

Argumentene er gitt i nøyaktig samme rekkefølge definert i metodesignaturen. Søkeordargumenter er ikke mulige.

Verdi

CallType Beskrivelse

1

Metode: Anroper en prosedyre som en funksjon eller en subrutine.

2

: Leser en egenskap eller variabel-innhold.

4

La: Tildeler et innhold til en Egenskap eller variabel.

8

Sett: Tildeler en referanseverdi til en Objekt eller Variant variabel.

Eksempel:

1. En Calc.Maths-modul inneholder en Multiply-funksjon som forventer en varierende liste med tall.

2. ScriptForge.Platform.Architecture informasjon er hentet.

3. DisplayDirectory-egenskapen til com.sun.star.ui.dialogs.FilePicker UNO-tjenesten er satt til brukerens hjemmemappe, innholdet leses to ganger.

Sub CallByName_example
      Const _Method = 1, _Get = 2, _Let = 4, _Set = 8

BasicLibraries.loadLibrary("Calc") ' Calc.Maths brukerbibliotek.modul
      Dim cm As Object : cm = Calc.Maths
      MsgBox CallByName(cm, "Multiply", _Method, 3, 45, 1, 89)		' 12015
      MsgBox CallByName(cm, "Multiply", _Method, 1.85e15, 44, 10^8)	' 8.14E+24

GlobalScope.BasicLibraries.loadLibrary("ScriptForge")
      Dim p As Object : p = CreateScriptService("ScriptForge.Platform")
      MsgBox CallByName(p, "Architecture", _Get) ' 32bit/64bit

Dim uno As Object : uno = CreateUnoService("com.sun.star.ui.dialogs.OfficeFilePicker")
      Dim fs As Object  : fs  = CreateScriptService("ScriptForge.FileSystem")
      CallByName(uno, "DisplayDirectory", _Let, fs.HomeFolder)
      MsgBox CallByName(uno, "DisplayDirectory", _Get)
      var = CallByName(uno, "getDisplayDirectory", _Get)
  End Sub

Calc.Maths-modul

Alternativ kompatibel ' Calc.Maths-modul
  Option Explicit

Public Function Multiply(ParamArray args() As Double) As Variant
      ''' Multipliser en variabel liste med tall '''
      Dim ndx As Integer
      If UBound(args) >= 0 Then
          Multiply = 1.0
          For ndx = 0 To UBound(args)
              Multiply = Multiply * args(ndx)
          Next ndx
      End If
  End Function 'Calc.Maths.Multiply()