Statisk Uttrykk

Erklærer en variabel eller en matrise på prosedyrenivå i en subrutine eller en funksjon, slik at verdiene til variabelen eller matrisen beholdes etter at subrutinen eller funksjonen er avsluttet. Dim uttrykk konvensjoner er også gyldige.

Advarselsikon

Statisk uttrykk kan ikke brukes til å definere variable matriser. Matriser må spesifiseres i henhold til en fast størrelse.

Syntaks

Statisk VarName[(start Til slutt)] [Som VarType], VarName2[(start To End)] [Som VarType], ...

Eksempel:

Sub ExampleStatic
Dim iCount As Integer, iResult As Integer
    For iCount = 0 To 2
        iResult = InitVar()
    Next iCount
    MsgBox iResult,0,"Svaret er"
End Sub

' Funksjon for initialisering av den statiske variabelen
Function InitVar() As Integer
    Static iInit As Integer
    Konst iMinimum Som heltall = 40 ' minimum returverdi for denne funksjonen
    Hvis iInit = 0 Så ' sjekk om initialisert
        iInit = iMinimum
    Else
        iInit = iInit + 1
    End If
    InitVar = iInit
End Function