Gjør ... Loop Statement

Gjentar uttrykkene mellom Do og Loop-uttrykket mens betingelsen er Sann eller til betingelsen blir Sann.

Syntaks:

Kjør statement

Do {While | Until} condition = True
  ' Do While: Uttrykksblokken gjentas så lenge betingelsen er sann
  ' Gjør til: Uttrykksblokken gjentas så lenge betingelsen er Usann
     statements
     [Exit Do]
     statements
  Loop

Kjør...Loop statement

Do
     statements
     [Exit Do]
     statements
  ' Loop While: Uttrykksblokken gjentas så lenge betingelsen er sann
  ' Loop Til: Uttrykksblokken gjentas til betingelsen er sann
  Loop {While | Until} condition = True

Parametre:

Do...Loop-uttrykket kjører en loop så lenge, eller til, en viss betingelse er Sann. Betingelsen for å gå ut av loopen må angis etter enten Do- eller Loop-uttrykket. Eksemplene ovenfor er gyldige kombinasjoner.

tilstand: En sammenligning, numerisk eller grunnleggende uttrykk, som evalueres til enten Sann eller Usann.

Uttrykk: Uttrykk du vil gjenta mens eller til en betingelse er sann.

Bruk Exit Do-setningen for å avslutte loopen uten betingelser. Du kan legge til denne setningen hvor som helst i en Do...Loop-setning. Du kan også definere en utgangsbetingelse ved å bruke If...Then-strukturen som følger:

Do...
     statements
     If condition = True Then Exit Do
     statements
  Loop...

Eksempel:

Sub ExampleDoLoop
    Dim sFile As String
    Dim sPath As String
    sPath = "c:\"
    sFile = Dir$( sPath ,22)
    If sFile <> "" Then
        Do
            MsgBox sFile
            sFile = Dir$
        Loop Until sFile = ""
    End If
End Sub

For, Velg Case eller While uttrykk

Iif eller Switch funksjoner