Input# Uttrykk

Leser data fra en åpen sekvensiell fil.

Syntaks:

Input Uttrykks- diagram

Input #filNum {,|;} var1 [, var2 [, ...]]

Parametre:

filNum: Nummeret på filen som inneholder dataene du vil lese. Filen må åpnes med Open-setningen med nøkkelordet INPUT.

var: En numerisk eller strengvariabel som du tilordner verdiene som er lest fra den åpnede filen.

Input#-setningen leser numeriske verdier eller strenger fra en åpen fil og tilordner dataene til en eller flere variabler. En numerisk variabel leses opp til første vognretur (Asc=13), linjeskift (Asc=10), mellomrom eller komma. Strengvariabler leses til opp til første vognretur (Asc=13), linjeskift (Asc=10) eller komma.

Data og datatyper i den åpnede filen må vises i samme rekkefølge som variablene som sendes i "var"-parameteren. Hvis du tilordner ikke-numeriske verdier til en numerisk variabel, tildeles "var" verdien "0".

Poster som er atskilt med komma kan ikke tilordnes til en strengvariabel. Anførselstegn (") i filen ses også bort fra. Hvis du ønsker å lese disse tegnene fra filen, bruk Line Input#-setningen for å lese rene tekstfiler (filer som bare inneholder utskrivbare tegn) linjen etter linje.

Hvis slutten av filen nås mens du leser et dataelement, oppstår det en feil og prosessen avbrytes.

Eksempel:

Sub ExampleWorkWithAFile
    Dim iCount As Integer, sFileName As String
    Dim sName As String, sValue As Integer
    sFileName = "C:\Users\ThisUser\data.txt"
    iCount = Freefile
    ' Skriv data (som vi vil lese senere med Input ) til fil
    Open sFileName For Output As iCount
    sName = "Hamburg" : sValue = 200
    Write #iCount, sName, sValue
    sName = "New York" : sValue = 300
    Write #iCount; sName, sValue
    sName = "Miami" : sValue = 459
    Write #iCount, sName, sValue
    Close #iCount
    ' Les datafil ved hjelp av Input
    iCount = Freefile
    Open sFileName For Input As iCount
    Input #iCount, sName, sValue
    MsgBox sName & " " & sValue
    Input #iCount; sName, sValue
    MsgBox sName & " " & sValue
    Input #iCount, sName, sValue
    MsgBox sName & " " & sValue
    Close #iCount