ScriptForge.Region-tjeneste

Tjenesten Region gir en samling egenskaper og metoder for å håndtere lokale og regionrelaterte aspekter ved programmering, for eksempel:

Definisjoner

Språk eller region

En streng som kombinerer et språk og et land i formatet "la-CO". Språkdelen uttrykkes med 2 eller 3 små bokstaver etterfulgt av en bindestrek og 2 store bokstaver som representerer landet.

For eksempel tilsvarer "en-US" det engelske språket i USA; "fr-BE" tilsvarer det franske språket i Belgia, og så videre.

I noen situasjoner kreves ikke full lokalitet, og kun språket eller landet kan spesifiseres.

note

De fleste egenskaper og metoder godtar en lokalitet som argument. Hvis ingen lokalitet er spesifisert, brukes lokaliteten for brukergrensesnittet, som er definert i OfficeLocale egenskapen til Plattform-tjenesten.

Tidssone

En streng i formatet «Region/City» som «Europe/Berlin», eller en tidssone-ID som «UTC» eller «GMT-8:00». Se wikisiden Liste over tidssoner for tz-databaser for en liste over mulige tidssonenavn og ID-er.

warning

Å gi en ugyldig tidssonestreng til noen av metodene i Region-tjenesten vil ikke resultere i en kjøretidsfeil. I stedet vil metoder som UTCDateTime og UTCNow returnere gjeldende operativsystemdato og -klokkeslett.

Tidsforskyvningen mellom tidssonen og Greenwich Meridian Time (GMT) er uttrykt i minutter.

Sommertid (DST) er en ekstra forskyvning.

note

Tidssonen og DST-forskyvningene kan være positive eller negative.

Tjenestepåkallelse

Før du bruker Region-tjenesten, må ScriptForge-biblioteket lastes eller importeres:

note

• Grunnleggende makroer krever å laste ScriptForge-biblioteket ved hjelp av følgende setning:
GlobalScope.BasicLibraries.loadLibrary("ScriptForge")

• Python-skript krever import fra scriptforge-modulen:
fra scriptforge import CreateScriptService

Eksemplene nedenfor i Basic og Python instansierer Region-tjenesten og får tilgang til egenskapen Land.

I Basic

GlobalScope.BasicLibraries.LoadLibrary("ScriptForge")
    Dim oRegion As Variant
    oRegion = CreateScriptService("Region")
    MsgBox oRegion.Country("en-US") ' USA

I Python

from scriptforge import CreateScriptService
    oRregion = CreateScriptService("Region")
    bas = CreateScriptService("Basic")
    bas.MsgBox(oRegion.Country("en-US"))

Egenskaper

Alle egenskapene som er oppført nedenfor godtar et locale argument, gitt som en streng. Noen egenskaper krever at dette argumentet er i formatet "la-CO", mens andre kan motta "la" eller "CO" som input.

Navn

Skrivebeskyttet

Type

Språk

Beskrivelse

Country

Ja

String

"la‑CO"
"CO"

Returnerer landsnavnet på engelsk som tilsvarer en gitt region.

Currency

Ja

String

"la-CO"
"CO"

Returnerer ISO 4217-valutakoden for den angitte regionen.

DatePatterns

Ja

Strengematrise

"la-CO"

Returnerer en nullbasert matrise med strenger som inneholder datoakseptmønstrene for det angitte området.

DateSeparator

Ja

String

"la-CO"

Returnerer datoskilletegn brukt i den gitte regionen.

DayAbbrevNames

Ja

Strengematrise

"la-CO"
"la"

Returnerer en nullbasert rekke av strenger som inneholder listen over forkortede ukedagnavn på det angitte språket.

DayNames

Ja

Strengematrise

"la-CO"
"la"

Returnerer en nullbasert matrise med strenger som inneholder listen over ukedagnavn på det angitte språket.

DayNarrowNames

Ja

Strengematrise

"la-CO"
"la"

Returnerer en nullbasert rekke strenger som inneholder listen over initialene til ukedagsnavn på det angitte språket.

DecimalPoint

Ja

String

"la-CO"

Returnerer desimalskilletegn brukt i tall i det angitte området.

Language

Ja

String

"la-CO"
"la"

Returnerer navnet på språket, på engelsk, for den angitte regionen.

ListSeparator

Ja

String

"la-CO"

Returnerer listeskilletegn brukt i det angitte området.

MonthAbbrevNames

Ja

Strengematrise

"la-CO"
"la"

Returnerer en nullbasert rekke av strenger som inneholder listen over forkortede månedsnavn på det angitte språket.

MonthNames

Ja

Strengematrise

"la-CO"
"la"

Returnerer en nullbasert rekke strenger som inneholder listen over månedsnavn på det angitte språket.

MonthNarrowNames

Ja

Strengematrise

"la-CO"
"la"

Returnerer en nullbasert rekke strenger som inneholder listen over initialene til månedsnavn på det angitte språket.

ThousandSeparator

Ja

String

"la-CO"

Returnerer tusenskilletegn brukt i tall i det angitte området.

TimeSeparator

Ja

String

"la-CO"

Returnerer skilletegn som brukes til å formatere tider i det angitte området.

Liste over metoder i regiontjenesten

DSTOffset
LocalDateTime

Number2Text
TimeZoneOffset

UTCDateTime
UTCNow

DSTOffset

Beregner den ekstra sommertidsforskyvningen (DST) i minutter som gjelder for en gitt region og tidssone.

Syntaks:

svc.DSTOffset(localdatetime: date, timezone: str, opt locale: str): int

Parametre:

localdatetime: den lokale datoen og klokkeslettet uttrykt som en dato.

tidssone: tidssonen som forskyvningen skal beregnes for.

locale: språket som spesifiserer landet som forskyvningen skal beregnes for, gitt enten i "la-CO" eller "CO" formater. Standardverdien er språket som er definert i OfficeLocale-egenskapen tilPlattform tjenesten.

Eksempel:

I Basic

' Beregner offset gjeldende i "America/Los_Angeles" tidssone
      Dim aDateTime As Date, offset As Integer
      aDateTime = DateSerial(2022, 7, 1) + TimeSerial(16, 0, 0)
      offset = oRegion.DSTOffset(aDateTime, "America/Los_Angeles", "US") ' 60 (minutter)
      aDateTime = DateSerial(2022, 1, 1) + TimeSerial(16, 0, 0)
      offset = oRegion.DSTOffset(aDateTime, "America/Los_Angeles", "US") ' 0 (minutter)

I Python

import datetime
      aDateTime = datetime.datetime(2022, 7, 1, 16, 0, 0)
      offset = oRegion.DSTOffset(aDateTime, "America/Los_Angeles", "US") ' 60 (minutter)
      aDateTime = datetime.datetime(2022, 1, 1, 16, 0, 0)
      offset = oRegion.DSTOffset(aDateTime, "America/Los_Angeles", "US") ' 0 (minutter)

LocalDateTime

Beregner lokal dato og klokkeslett fra en UTC-dato og -klokkeslett.

Syntaks:

svc.LocalDateTime(utcdatetime: date, timezone: str, opt locale: str): date

Parametre:

utcdatetime: UTC-datoen og -klokkeslettet, uttrykt ved hjelp av et datoobjekt.

tidssone: tidssonen som den lokale tiden skal beregnes for.

locale: språket som angisr landet som den lokale tiden skal beregnes for, gitt enten i "la-CO"- eller "CO"-formater. Standardverdien er språket som er definert i OfficeLocale-egenskapen til egenskapen Plattform tjeneste.

Eksempel:

I Basic

' 6. juni 2022 kl. 10:30:45 (brukt her som UTC-tid)
      Dim UTCTime As Date, localTime As Date
      UTCTime = DateSerial(2022, 6, 23) + TimeSerial(10, 30, 45)
      ' Beregner lokal tid i Sao Paulo, Brasil
      6. juni 2022 kl. 07:30:45
      localTime = oRegion.LocalDateTime(UTCTime, "America/Sao_Paulo", "BR")

I Python

import datetime
      utcTime = datetime.datetime(2022, 6, 23, 10, 30, 45)
      localTime = oRegion.LocalDateTime(utcTime, "America/Sao_Paulo", "BR")

Number2Text

Konverterer tall og pengeverdier til skrevet tekst for alle språkene som støttes for øyeblikket.

tip

For en liste over alle støttede språk, besøk XNumberText Interface API-referansen.

Syntaks:

svc.Number2Text(number: any, opt locale: str): str

Parametre:

nummer: tallet som skal konverteres til skrevet tekst. Den kan leveres enten som en numerisk type eller som en streng. Når en streng er angitt, kan den innledes med et prefiks som informerer om hvordan tallene skal skrives. Det er også mulig å inkludere ISO 4217 valutakoder. Se eksempler nedenfor for mer informasjon.

locale: Koden som definerer språket som nummeret skal konverteres til, gitt enten i "la-CO" eller "la" formater. Standardverdien er lokaliteten som er definert i OfficeLocale-egenskapen til Plattform tjenesten.

Eksempel:

I Basic

' Returnerer "ett hundre og fem"
      Dim numText As String
      numText = oRegion.Number2Text(105, "en-US")
      ' Returnerer: "to komma fire to"
      numText = oRegion.Number2Text(2.42, "en-US")
      ' Returnerer: "tjuefem euro og ti cent" Legg merke til valutasymbolet "EUR".
      numText = oRegion.Number2Text("EUR 25.10", "en-US")
      ' Returnerer: "femtende"; Legg merke til det "ordinære" prefikset
      numText = oRegion.Number2Text("ordinal 15", "en-US")

I Python

numText = oRegion.Number2Text(105, "en-US")
      numText = oRegion.Number2Text(2.42, "en-US")
      numText = oRegion.Number2Text("EUR 25.10", "en-US")
      numText = oRegion.Number2Text("ordinal 15", "en-US")

For å få en liste over alle støttede prefikser på et gitt språk, ring Number2Text med det spesielle "hjelp"-argumentet. I eksemplet nedenfor, anta at lokaliteten din er satt til "en-US", så vil listen over tilgjengelige prefikser for "en-US" vises i MsgBox:

prefixes = oRegion.Number2Text("help")
      MsgBox prefixes
      ' one, two, three
      ' ordinal: first, second, third
      ' ordinal-number: 1st, 2nd, 3rd
      ' year: nineteen ninety-nine, two thousand, two thousand one
      ' currency (for example, USD): two U.S. dollars and fifty cents
      ' money USD: two and 50/100 U.S. dollars

Den første linjen i meldingsboksen har ikke prefiks, noe som betyr at det er standardformatet. De påfølgende linjene inkluderer prefikset og noen eksempler på tall som bruker formatet.

note

Hvert språk har sitt eget sett med støttede prefikser. Antall tilgjengelige prefikser kan variere fra språk til språk.

For å få listen over prefikser for et spesifikt språk eller lokalitet, kan det spesifiseres som det andre argumentet i Number2Text. Eksemplet nedenfor viser de tilgjengelige prefiksene som er tilgjengelige for "pt-BR"-lokaliteten:

prefixes = oRegion.Number2Text("help", "pt-BR")
      MsgBox prefixes
      ' um, dois, três
      ' feminine: uma, duas, três
      ' masculine: um, dois, três
      ' ordinal-feminine: primeira, segunda, terceira
      ' ordinal-masculine: primeiro, segundo, terceiro
      ' ordinal-number-feminine: 1.ª, 2.ª, 3.ª
      ' ordinal-number-masculine: 1.º, 2.º, 3.º

TimeZoneOffset

Returnerer forskyvningen mellom GMT og gitt tidssone og lokalitet, i minutter.

Syntaks:

svc.TimeZoneOffset(timezone: str, opt locale: str): int

Parametre:

tidssone: tidssonen som forskyvningen til GMT vil bli beregnet for.

locale: lokaliteten som spesifiserer landet som forskyvningen skal beregnes for, gitt enten i "la-CO" eller "CO" formater. Standardverdien er lokaliteten som er definert i OfficeLocale-egenskapen til Plattform tjenesten.

Eksempel:

I Basic

Dim offset As Integer
      offset = oRegion.TimeZoneOffset("America/New_York", "US") ' -300
      offset = oRegion.TimeZoneOffset("Europe/Berlin", "DE") ' 60

I Python

offset = oRegion.TimeZoneOffset("America/New_York", "US") # -300
      offset = oRegion.TimeZoneOffset("Europe/Berlin", "DE") # 60

UTCDateTime

Returnerer UTC-datoen og -tiden med tanke på en gitt lokal dato og tid i en tidssone.

Syntaks:

svc.UTCDateTime(localdatetime: date, timezone: str, opt locale: str): date

Parametre:

localdatetime: den lokale datoen og klokkeslettet i en bestemt tidssone uttrykt som en dato.

tidssone: tidssonen som argumentet localdatetime ble gitt for.

locale: lokaliteten som spesifiserer landet som argumentet localdatetime ble gitt for, uttrykt enten i "la-CO"- eller "CO"-formater. Standardverdien er lokaliteten som er definert i OfficeLocale-egenskapen til egenskapen Plattform tjenesten.

Eksempel:

I Basic

' Dato/klokkeslett i Berlin, 23. juni 2022 kl. 14:30:00
      Dim localDT As Date, utcTime As Date
      localDT = DateSerial(2022, 6, 23) + TimeSerial(14, 30, 0)
      ' UTC dato/tid er 23. juni 2022 kl. 12:30:00
      utcTime = oRegion.UTCDateTime(localDT, "Europe/Berlin", "DE")

I Python

import datetime
      localDT = datetime.datetime(2022, 6, 23, 14, 30, 0)
      utcTime = oRegion.UTCDateTime(localDT, "Europe/Berlin", "DE")

UTCNow

Returnerer gjeldende UTC-dato og -klokkeslett, gitt en tidssone og lokalitet.

Denne metoden bruker gjeldende dato og klokkeslett for operativsystemet for å beregne UTC-tiden.

Syntaks:

svc.UTCNow(timezone: str, opt locale: str): date

Parametre:

tidssone: tidssonen som gjeldende UTC-tid vil bli beregnet for.

locale: lokaliteten som spesifiserer landet som gjeldende UTC-tid skal beregnes for, gitt enten i "la-CO"- eller "CO"-formater. Standardverdien er lokaliteten som er definert i OfficeLocale-egenskapen til egenskapen Plattform tjenesten.

Eksempel:

I Basic

' Anta at operativsystemet er 23. juni 2022 kl. 10:42:00
      ' Hvis datamaskinen er i Europa/Berlin, er UTC-tiden 23. juni 2022 kl. 08:42:00
      Dim utcTime As Date
      utcTime = oRegion.UTCNow("Europe/Berlin", "DE")

I Python

utcTime = oRegion.UTCNow("Europa/Berlin", "DE")