Sett inn kontrollelementer

Åpner verktþylinjen Kontrollelementer.

Ikon Velg Kontroller

Sett inn kontrollelementer

Knapp

Ikon Knapp

Legger til en kommandoknapp. Du kan bruke en kommandoknapp for Ă„ utfĂžre en kommando ved en bestemt hendelse, for eksempel et museklikk.

Hvis du vil kan du legge tekst eller bilder pÄ knappen.

Bildefelt

Ikon Bildekontroll

Legger til et kontrollelement som viser et bilde.

Avkryssningsfelt

Ikon Avkryssningsboks

Legger til et avkryssningsfelt som du kan bruke for Ä slÄ av eller pÄ en funksjon.

Alternativknapp

Inon Knapp for alternativer

Legger til en knapp som lar en bruker velge mellom en rekke alternativer. Grupperte alternativknapper mÄ ha pÄfÞlgende fanerekkefÞlge. De er vanligvis omkranset av en gruppeboks. Hvis du har to grupper med alternativknapper, mÄ du sette inn en tabulatorrekkefÞlge mellom fanerekkefÞlgen til de to gruppene. For eksempel til rammen til den andre gruppen, eller til en annen kontroll i dialogboksen, med unntak av en annen alternativknapp.

Etikettfelt

Ikon Etikett felt

Legger til et felt som viser tekstetiketter. Disse etikettene er bare til Ä vise forhÄndsvalgt tekst og ikke til Ä legge inn ny tekst.

Tekstboks

Ikon Tekst Boks

Legger til et skrivefelt, der du kan skrive inn og redigere tekst.

Listeboks

Ikon ListeBoks

Legger til en boks der du kan velge et element fra en liste.

Kombinasjonsboks

Ikon KomboBoks

Legger til en kombinasjonsboks. En kombinasjonsboks er en en-linjers listeboks som brukeren kan bruke til Ă„ velge et punkt fra listen. Hvis du vil, kan du skrivebeskytte elementene i kombinasjonsfeltet.

Horisontalt rullefelt

Ikon Horisontal Rullelinje

Legger til et horisontalt rullefelt i dialogvinduet.

Loddrett rullefelt

Ikon Vertikal Rullelinje

Legger til et loddrett rullefelt i dialogvinduet.

Gruppeboks

Ikon Gruppe Boks

Legger til en ramme som du kan bruke til visuelt Ă„ gruppere lignende kontrollelementer, for eksempel valgknapper.

note

For Ä angi to forskjellige grupper med valgknapper, pass pÄ at tabulatorindekset for grupperammen ligger mellom tabulatorindeksene for de to gruppene.

Framdriftsviser

Ikon Framdriftsrad

Legger til en framdriftsviser i dialogvinduet.

Horisontal Linje

Ikon Horisontal Linje

Legger til en horisontal linje i dialogvinduet.

Loddrett linje

Ikon Vertikal Linje

Legger til en loddrett linje i dialogvinduet.

Datofelt

Ikon Dato Felt

Legger til et datofelt.

Hvis du gir datofeltet egenskapen «nedtrekksliste» kan man dra ned en kalender og velge en dato.

Klokkeslettsfelt

Ikon Tidsfelt

Legger til et klokkeslettsfelt.

Numerisk felt

Ikon Numerisk Felt

Legger til et numerisk felt.

Valutafelt

Ikon Valutafelt

Legger til et valutafelt.

Formatert felt

Ikon Formatert Felt

Legger til et tekstfelt, der du kan angi formateringen for tekst som blir skrevet inn eller skrevet ut eller legge inn en begrensning.

Felt med mĂžnster

Ikon MĂžnsterfelt

Legger til et maskeret felt. Et maskert felt bestÄr av en innlesningsmaske og en tegnmaske. Innlesningsmasken bestemmer hvilke brukerdata som kan skrives inn og tegnmasken bestemmer tilstanden pÄ det maskerte feltet nÄr skjemaet blir lest inn.

Filvalg

Ikon Filvalg

Legger til en knapp, som lar deg velge en fil.

Velg

Ikon Velg

Ta i bruk eller slÄr utvalgsmodus pÄ eller av. I denne modusen kan du velge kontrollelementene i et dialogvindu, slik at du kan redigere dem.

Egenskaper

Ikon Egenskaper

Åpner et dialogvindu, der du kan redigere egenskapene til det valgte kontrollelementet.

Bruk testtilstanden

Ikon Aktiver Testmodus

Start en testtilstand. Bruk dialogvinduets lukkeknapp for Ă„ avslutte testtilstanden.

Behandle sprÄk

HÄndter SprÄk Ikon

Åpner et dialogvindu der du kan skru pĂ„ eller behandle flere sett med ressurser for dialogvinduer for flere sprĂ„k.

Kontrollelement for trevisning

Ikon Trekontroll

Legger til et kontrollemenet for trevisning sÄ du kan se en hierarkisk liste. Du kan fylle listen ved Ä bruke API-kall (XtreeControl).

Tabellkontroll

Tabell Kontrolikon

Legger til et kontrollemenet for tabellvisning. Du kan fylle listen ved Ă„ bruke API-kall.

Hyperlenke kontroll

Sett inn hyperlenke kontrollikon

Legger til en hyperkoblingskontroll som kan Ă„pne en adresse i nettleseren.