Basic editoren

Grunnleggende redakt√łr gir standard redigeringsfunksjonene du er kjent med n√•r du arbeider i et tekstdokument. Den st√łtter funksjonene til Rediger -menyen (Kutt, Slett, Lim inn), muligheten til √• velge tekst med Shift-tasten, samt mark√łrposisjoneringsfunksjoner (for eksempel flytte fra ord til ord med og piltastene).

Lange linjer kan deles i flere deler ved √• sette inn et mellomrom og en understrek _ som de to siste tegnene i en linje. Dette kobler linjen med den f√łlgende linjen til en logisk linje. (Hvis "Alternativkompatibel" brukes i samme Grunnmodul, er linjens fortsettelsesfunksjon ogs√• gyldig for kommentarlinjer.)

Hvis du trykker p√• Kj√łr BASIC -ikonet i Makro -linjen, starter programkj√łringen fra den f√łrste linjen i det grunnleggende redigeringsprogrammet. Programmet kj√łrer den f√łrste Sub eller Funksjon, og deretter stopper programmet. "Sub Main" har ikke forrang p√• programkj√łring.

Tipsikon

Sett inn BASIC-koden mellom del- og "Sub Main" og "End Sub", som du ser n√•r du √•pner IDE-en f√łrst. Du kan ogs√• slette alle linjer og deretter skrive inn din egen Basic kode.

Navigering i et prosjekt

Biblioteklisten

Velg et bibliotek fra listen bibliotek til venstre p√• verkt√łylinjen for √• hente inn biblioteket. Den f√łrste modulen i det markerte biblioteket vises.

Objektkatalogen

Du f√•r fram objektkatalogen ved √• klikke p√• Ikon ( ikonet for objektkatalogen) p√• verkt√łylinjen ¬ęMakro¬Ľ.

Dialogen viser en liste over alle eksisterende objekter i en hierarkisk representasjon. Dobbeltklikk p√• en listeoppf√łring √•pner underordnede objekter.

Hvis du vil vise en bestemt modul i redigeringsprogrammet eller for √• plassere mark√łren i en valgt SUB eller FUNKSJON, dobbeltklikker du p√• den tilsvarende oppf√łringen.

Lagre og hente kildekoder i Basic

Du kan lagre Basic-kode i en tekstfil som kan importeres og brukes i andre programsystem.

Advarselsikon

Du kan ikke lagre Basic dialoger i en tekstfil.

Lagre kildekode som en tekstfil

1. Velg modulen som skal eksporteres som tekst fra objektkatalogen.

2. Klikk p√• ikonet Lagre kilde som i verkt√łylinjen Makro.

3. Merk et filnavn og klikk på OK for å lagre filen.

Slik henter du inn kildekode fra en tekstfil

1. Velg modulen du √łnsker √• importere kildekoden fra i objektkatalogen.

2. Sett mark√łren der du √łnsker √• sette inn programkoden.

3. Klikk p√• ikonet Sett inn kildetekst i verkt√łylinjen Makro.

4. Velg tekstfilen som inneholder kildekoden og trykk på OK.