Kjøring av interaktiv Python-konsoll

Den interaktive Python-konsollen, også kjent som Python-tolk eller Python-skall, gir programmerere en rask måte å utføre kommandoer på og prøve og teste koden uten å opprette en fil. UNO objekter introspeksjon samt LibreOffice-Pythonmoduler dokumentasjon kan fås fra terminalen.

Bruk av Basic-makro:

Sub interpreter_console
            ps = CreateUnoService("com.sun.star.util.PathSettings")
            install_path = ConvertFromURL(ps.Module)
            Shell( install_path + GetPathSeparator() + "python" )
        End Sub

Bruk av Python-makro:

# -*- coding: utf-8 -*-
        from __future__ import unicode_literals

import uno, os, subprocess

def interpreter_console():
            ctx = XSCRIPTCONTEXT.getComponentContext()
            smgr = ctx.getServiceManager()
            ps = smgr.createInstanceWithContext("com.sun.star.util.PathSettings", ctx)
            install_path = uno.fileUrlToSystemPath(ps.Module)
            pgm = install_path + os.sep + "python"  # Python shell/console path
            subprocess.Popen(pgm)  # Start Python interactive Shell

Bruk:

Interaktiv Python-konsoll