Oversetting av kontrollelementer i redigeringsprogrammet for dialogvinduer

I dialogvinduredigeringen til Basic IDE vil verktøylinjen «Språk» inneholde kontroller du kan bruke til å slå på og behandle lokaliserte dialogvinduer.

Som standard har dialogvinduer du lager kun en strengressurs for språk. Men hva om du ønsker å lage dialogvinduer som automatisk viser teksten på brukerens språk?

For å slå på lokaliserte dialogvinduer:

1. Åpne verktøylinjen «Språk» fra redigeringsprogrammet for dialogvinduer i Basic ved å velge Vis → Verktøylinjer → Språk.

verktøylinjen «Språk» vises automatisk hvis det gjeldende biblioteket allerede inneholder et lokalisert dialogvindu.

2. Trykk ikonet Håndter Språkikon for Håndter Språk på verktøylinjene Språk eller Verktøykasse.

Du ser her dialogvinduet for å håndtere språk for det gjeldende biblioteket. Navnet på det gjeldende biblioteket vises i tittellinjen.

3. Trykk på «Legg til» i dialogvinduet for å legge til en språkoppføring.

Dette steget lar alle nye dialogvinduer inneholde lokaliserbare strengressurser.

4. Første gangen du klikker "Legg Til", vises dialogvinduet for å angi språk for brukergrensesnittet.

Du kan også endre standardspråk i dialogvinduet

5. Velg et språk.

Dette legger til strengressurser som inneholder oversatte versjoner av alle strengene for dialogeigenskapene. Dialogstrengene for standardspråket blir kopierte til det nye strengsettet. Senare kan du bytta til det nye språket og oversette strengene.

6. Lukk dialogvinduet eller legg til flere språk.

For å redigere lokaliserbare kontrollelementer i dialogvinduet

Når du har lagt til resursene for lokaliserbare strenger i dialogvinduene, kan du velge språk fra nedtrekkslisten i verktøylinjen for språk.

1. Endrer valgt språk til standardsråket

2. Sett inn så mange kontroller og strenger som du ønsker i dialogvinduet.

3. Velg et annet språk i nedtrekkslisten med gjeldende språk.

4. Du kan redigere alle strengene til det andre språket ved hjelp av egenskapsdialogene for kontrollene.

5. Gjenta for alle språk du har lagt til.

Brukerne av dialogvinduet vil se strengene i brukergrensesnittet på språket som er valgt for LibreOffice dersom du har lagt til strenger i det språket.

Dersom ingen av språkene passer det brukarens språk, blir standardspråket brukt.

Hvis brukeren har en eldre versjon av LibreOffice uten støtte for lokaliserbare strengressurser i dialogvinduer i Basic, vil strengene for standardspråket vises.