Пренесување текст околу објекти

To Wrap Text Around an Object

 1. Изберете објект

 2. Choose Format - Frame and Object - Properties, and then click the Wrap tab to choose the wrapping style that you want to apply.

  The current wrapping style is indicated by a bullet.

Определување на својствата на пренесување текст

 1. Изберете објект

 2. Choose Format - Frame and Object - Properties, and then click the Wrap tab.

 1. Поставете ги опциите што ги сакате.

 2. Click OK.

За да ја промените контурата на графиката по која пренесувате текст:

Може да го промените обликот по кој се пренесува текстот.

 1. Изберете ја графиката, кликнете со десното копче на глушецот, и потоа изберете Пренеси текст - Уреди контура.

 1. Користете ги алатките за да нацртате нова контура и потоа кликнете на иконата Примени (зелена ознака).

 2. Затворете го прозорецот Уредувач на контура.

Please support us!