Фонтови

Use this dialog to select the font for the respective category in the Fonts dialog.

За да пристапите до оваа наредба...

Одберете Формат - Фонтови - Измени


Фонт

Изберете фонт од листата.

Пример

Можете да видите преглед од избраниот фонт со неговите својства

Атрибути

Можете да назначите додатни својства за избраниот фонт.

Задебелено

Провери ја кутијава за да назначиш задебелени својства на фонтот.

Курзив

Провери ја кутијава за да назначиш курзивни својства на фонтот.

Please support us!