To access this function...

Одберете Уреди - Следен маркер

F4 копчето

Одберете Уреди - Претходен маркер

Shift+F4

Одберете Уреди - Следна грешка

F3 копчето

Одберете Уреди - Претходна грешка

Shift+F3

Кликнете на Алатникот

Icon Zoom 100%

Зумирај 100%

Одберете Поглед - Зумирај

Кликнете на Алатникот

Icon Zoom In

Зголеми

Одберете Поглед - Одзумирај

Кликнете на Алатникот

Icon Zoom Out

Намали

Одберете Поглед - Прикажи сѐ

Кликнете на Алатникот

Icon Show All

Покажи ги сите

Одберете Поглед - Ажурирај

F9 копчето

Кликнете на Алатникот

Icon Update

Ажурирај

Одберете Поглед - Автоматско ажурирање на приказот

Одберете Преглед - Избор

Отворете го менито за контекст во прозорот за команди - изберете Унарни/Бинарни оператори

Choose View - Elements; then on the Elements pane select Unary/Binary Operators from the listbox.

Отворете го менито на содржини во командниот прозорец - отворете Релации

Choose View - Elements; then on the Elements pane select Relations from the listbox.

Отворете го менито за содржини во командниот прозорец - одберете Знац

Choose View - Elements; then on the Elements pane select Operators from the listbox.

Отворете го менито со содржини во командниот прозорец - одберете Функции

Choose View - Elements; then on the Elements pane select Functions from the listbox.

Отворете го менито со содржини во командниот прозорец - одберете Загради

Choose View - Elements; then on the Elements pane select Brackets from the listbox.

Отворете го менито со содржини во командниот прозорец - одберете Атрибути

Choose View - Elements; then on the Elements pane select Attributes from the listbox.

Отворете го менито со содржини во командниот прозорец - одберете Формати

Choose View - Elements; then on the Elements pane select Formats from the listbox.

Отворете го менито за содржини во командниот прозорец - одберете Постави операции

Choose View - Elements; then on the Elements pane select Set Operations from the listbox.

Одберете Формат - Фонтови

Одберете Формат - Фонтови - Измени

Избери Формат - Големина на фонт

Избери Формат - Растојание

Choose Format - Align

Одберете Форматирај - Текстуален режим

Choose Tools - Symbols

Кликнете на Алатникот

Icon Symbols

Symbols

Choose Tools - Symbols - Edit

Одберете Алатки - Внеси формула

Одберете Алатки - Внеси формула

Одберете Алатки - Уреди

Отворете го менито со содржини во командниот прозорец - одберете Останати

Choose View - Elements; then on the Elements pane select Others from the listbox.

Icon Formula Cursor

Покажувач на формулата

Please support us!