Испробај времиња на промена на слајд

LibreOffice ви помага при дефинирање на точните пробувања на времиња за автоматска промена на слајдовите.

Подгответе ги слајдовите, стартувајте го шоуто со употреба на специјалната икона, кажете и на вашата замислена публика што сакате да зборувате за првиот слајд, потоа продолжете на наредниот слајд и така натаму. LibreOffice го снима времето на приказ за секој слајд, така да наредниот пат кога ќе го пуштите шоуто со автоматски промени на слајдовите, времињата ќе бидат како што се снимени.

To record a show with rehearse timings

  1. Отворете презентација, и сменете го Подредувач на слајдови погледот.

  2. Start the show with the Rehearse Timings icon Icon in the Slide View bar. You see the first slide and a timer in the bottom corner.

  3. When it's time to advance to the next slide, click the timer. To keep the default setting for this slide, click the slide, but not the timer. Continue for all slides in your presentation.

  4. LibreOffice has recorded the display time for each slide. Save your presentation.

  5. If you want the whole presentation to auto-repeat, open the menu Slide Show - Slide Show Settings. Click Loop and repeat after and OK.

Please support us!