Зум

Го намалува или зголемува екранот на моменталниот документ. Кликнете ја стрелката веднаш до иконата за го отворите Зум алатникот.

Икона

Зумирај

Икона

Зум (LibreOffice Impress во преглед на слајдови и контури)

Зголеми

Го прикажува слајдот два пати поголем од моменталната големина

Исто така можете да ја изберете Зголемиалатката и да извлечете правоаголна рамка околу површината која сакате да ја зголемите.

Икона

Зголеми

Намали

Го прикажува слајдот два пати помал од моменталната големина

Икона

Намали

Зумирај 100%

Прикажи го слајдот во својата вистинска големина.

Икона

Зумирај 100%

Претходен Зум

Го враќа изгледот на слајдот на претходното ниво на зум кој го применивте. Исто така можете да притиснете +Запирка(,).

Икона

Претходен Зум

Следен Зум

Ја поништува акцијата на Претходен Зум командата. Исто така можете да притиснете+Точка(.).

Икона

Следен Зум

Entire Page

Го прикажува целиот слајд на вашиот екран.

Икона

Entire Page

Page Width

Ја прикажува целата ширината на слајдот. Врвот и дното на слајдот може да не се гледаат.

Икона

Page Width

Optimal View

Ја менува големината на екранот да ги вклучува сите објекти на слајдот.

Икона

Optimal View

Зумирање на објект

Ја менува големината на екранот да ги собира објектите кои се избрани.

Икона

Зумирање на објект

Помести

Го преместува слајдот во рамките на прозорецот од LibreOffice. Поставете го покажувачот на слајдот и повлечете за да го преместите слајдот. Кога ќе го пуштите копчето од глушецот, ќе биде активирана последната алатка што сте ја користеле.

Икона

Помести

Please support us!