Мени за форматирање

Во контексното мени од линијата за димензии, изберете Димензии

На алатникот за линии и стрелки кликнете ја иконата за линијата за димензии.

Во Draw документ, со десното копче кликнете на распоредот за јазичиња и изберете Измени распоред

Изберете Форматирање - Распоред (само LibreOffice Draw)

Choose Format - Interaction

On the Standard toolbar, click

Icon Interaction

Interaction

Please support us!