Отворање документи зачувани во други документи

Можете да отворите документ зачуван во друг формат со користење на следнава процедура:

  1. Choose File - Open.

  2. Изберете формат од листата Типови на датотеки.

  3. Изберете име на датотека и кликнете Отвори.

If you always want the file dialogs to show another format by default, choose - Load/Save - General and select that format as Default file format.

Претворање на сите документи на папката

Отворете го волшебникот, кој Ве води низ операцијата, за копирање и претворање на сите документи од Microsoft Word, Microsoft Excel или Microsoft PowerPoint во OpenDocument документи со формат на датотеки документи. Можете да изберете изворна и одредишна папка, да назначите дали да се претворат документи и/или обрасци и друго.

Please support us!