Менување наслов на документ

Можете да назначите наслов на Вашиот документ. Некои алатки за управување со датотеки може да ги прикажат насловите до името на датотеките на Вашите документи.

Како да го смените насловот на тековниот документ

  1. Choose File - Properties. This opens the Document Properties dialog.

  2. Изберете го ливчето Опис .

  3. Внесете го новиот наслов во полето Наслови кликнете Во ред.

Please support us!