A LibreOffice Writer funkciói

A LibreOffice Writer segítségével grafikákat, táblázatokat vagy diagramokat tartalmazó szöveges dokumentumokat tervezhet és állíthat elő. A kész dokumentumokat ezután számos különböző formátumba mentheti, többek között a szabványosított OpenDocument (ODF), Microsoft Word vagy HTML formátumba. Ezen kívül a dokumentumait PDF formátumba is exportálhatja.

Írás

A LibreOffice Writer segítségével alapvető dokumentumokat, például feljegyzéseket, faxokat, leveleket, önéletrajzokat és körleveleket, valamint hosszabb, összetettebb, illetve több részből álló dokumentumokat is létrehozhat, amelyek irodalomjegyzéket, hivatkozási táblázatokat és más jegyzékeket is tartalmazhatnak.

A LibreOffice Writer olyan hasznos funkciókat is tartalmaz, mint a helyesírás-ellenőrző, a szókincstár, az automatikus javítás és az elválasztás, valamint számos sablonnal is rendelkezik, majdnem mindenféle felhasználásra. Saját sablonokat is létrehozhat a Tündérek segítségével.

Tervezés és strukturálás

LibreOffice offers a wide variety of options to design documents. Use the Styles window to create, assign and modify styles for paragraphs, individual characters, frames and pages. In addition, the Navigator helps you to quickly move around inside your documents, lets you look at your document in an outline view, and keeps track of the objects that you have inserted into your document.

Különböző jegyzékeket és táblázatokat is létrehozhat a szöveges dokumentumokban. Az egyes jegyzékek és táblázatok felépítését és megjelenítési módját az egyedi igényeihez szabhatja. Az élő hiperhivatkozások és a könyvjelzők segítségével közvetlenül egy szöveg adott elemére lehet ugrani.

Kiadványszerkesztés a LibreOffice Writer programmal

LibreOffice Writer contains numerous desktop publishing and drawing tools to assist you in creating professionally styled documents, such as brochures, newsletters and invitations. You can format your documents with multi-column layouts, frames, graphics, tables, and other objects.

Számítások

és más objektumok segítségével. A szöveges dokumentumok a LibreOffice programban beépíttet számítási funkcióval rendelkeznek, amelynek segítségével kifinomult számításokat végezhet és logikai kapcsolatokat hozhat létre. Könnyedén hozhat létre egy táblázatot egy szöveges dokumentumban a számítások elvégzéséhez.

Rajzok létrehozása

A LibreOffice Writer rajzeszközével rajzokat, grafikákat, jelmagyarázatokat és más grafikai elemeket illeszthet be közvetlenül a szöveges dokumentumokba.

Képek beszúrása

Különböző formátumú , például JPG- vagy GIF-képeket szúrhat be a szöveges dokumentumba. Ezenkívül rendelkezésre állnak a Képtár clipart-képgyűjteménye, a Betűbűvész-képtár pedig lenyűgöző betűhatásokat készíthet.

Rugalmas alkalmazásfelület

The program interface is designed so that you can configure it according to your preferences, including customizing icons and menus. You can position various program windows, such as the Styles window or the Navigator as floating windows anywhere on the screen. You can also dock some windows to the edge of the workspace.

Fogd és vidd

A fogd és vidd módszer használatával gyorsan és hatékonyan kezelheti a dokumentumokat a LibreOffice programban. Például, fogd és vidd módszerrel objektumokat (például a Képtárból képeket) húzhat át egyik helyről a másikra ugyanabban a dokumentumban, vagy megnyitott LibreOffice-dokumentumok között.

Súgófunkciók

Használhatja a Súgórendszert mint a LibreOffice-alkalmazások teljes leírását, beleértve az egyszerű és összetettebb feladatok útmutatásait is.

Támogasson minket!