Állapotsor

The Status Bar contains information about the current document and offers various buttons with special functions. You can click on most status bar items to open a related dialog window.

Page Number

The current page number is displayed in this field of the status bar. A click opens "Go to Page", with which you can navigate in the document. A right-click shows all bookmarks in the document. Click a bookmark to position the text cursor at the bookmark location.

Szavak száma

Counts the words and characters, with or without spaces, in the current selection and in the whole document. The count is kept up to date as you type or change the selection.

Aktuális oldalstílus

Megjeleníti az aktuális oldalstílust. A stílus szerkesztéséhez kattintson duplán, másik stílusra váltáshoz pedig kattintson a jobb egérgombbal.

Nyelv

Displays the language for the selected text. Click to open a menu where you can choose another language for the selected text or for the current paragraph.

Beszúrási mód

Megjeleníti az aktuális beszúrási módot. A BESZÚR = beszúrás és ÁTÍR = felülírás mód között válthat.

Kijelölési mód

Switches between different selection modes.

Dokumentum módosítása

Ha egy megváltozott dokumentum még nincs mentve, ebben a mezőben az állapotsoron egy * jelenik meg. Ugyanez érvényes az új, de még nem mentett dokumentumokra is.

Digitális aláírás

Click to start digital signature process. You must have a digital certificate to complete the process. See also Digital Signatures.

Kombinált megjelenítés

Megjeleníti az aktív dokumentum aktuális információit.

Nagyítás és képernyőn elrendezés

Három vezérlőelem a Writer állapotsorán lehetővé teszi a szöveges dokumentumok nagyításának és a képernyőn elrendezésének módosítását.

A Képernyő-elrendezés ikonok balról jobbra: egyoldalas nézet, több oldal egymás mellett és könyvmód, azaz két oldal egymás mellett, mint egy nyitott könyvben.

A Nagyítás/kicsinyítés csúszkát balra húzva több oldalt tekinthet meg, jobbra húzva pedig ráközelíthet az oldalra, és egy kisebb részét tekintheti meg.

Nagyítás

Megadja az oldal nagyítási tényezőjét.

A mezőre kattintva megnyílik a Nagyítás párbeszédablak, amelyben módosíthatja az aktuális nagyítási tényezőt.

Kattintson a jobb egérgombbal a mező helyi menüjének megnyitásához a rendelkezésre álló nagyítási mértékek megtekintéséhez.

Támogasson minket!