Eszköztárak

Ez a szakasz áttekintést nyújt a LibreOffice Writerben elérhető eszköztárakról. Ebből az áttekintésből megismerheti a LibreOffice eszköztárainak alapértelmezett beállításait.

Felsorolás és számozás eszköztár

The Bullets and Numbering bar contains functions to modify the structure of list paragraphs, including changing their order and list level.

Rajz eszköztár

A Rajz eszköztár a gyakran használt szerkesztőeszközöket tartalmazza. Az ikon melletti nyílra kattintva megnyílik egy eszköztár, amely további parancsokat tartalmaz.

Rajzobjektum tulajdonságai eszköztár

A Rajzobjektumok tulajdonságai eszköztár megjelenítéséhez a Writerben és a Calcban válassza a Nézet - Eszköztárak - Rajzobjektumok tulajdonságai menüparancsot. A vezérlőelemek akkor lesznek aktívak, amikor egy rajzobjektum van kijelölve. Alapértelmezett esetben különböző ikonok vannak az eszköztáron szöveges dokumentum és munkafüzet esetén.

Find Bar

The Find toolbar can be used to quickly search the contents of LibreOffice documents.

Betűbűvész

Egy Betűbűvész-objektum kijelölésekor megnyílik a Betűbűvész eszköztár.

Formázás eszköztár

A Formázás eszköztár számos szövegformázó funkciót tartalmaz.

Űrlap-vezérlőelemek

Az Űrlap-vezérlőelemek eszköztáron vagy almenüben interaktív űrlapok készítéséhez szükséges eszközök találhatók. Az eszköztárral vagy almenüvel vezérlőelemeket, például egy makrót futtató gombot adhat hozzá egy szöveges, rajz-, munkalap-, bemutató- vagy HTML-dokumentum űrlapjához.

Űrlapnavigáció eszköztár

Az Űrlapnavigáció eszköztár adatbázistáblák szerkesztésére vagy adatnézetek vezérlésére szolgáló ikonokat tartalmaz. Ez az eszköztár annak a dokumentumnak az alján jelenik meg, amely adatbázishoz csatolt mezőket tartalmaz.

Keret eszköztár

Amikor kijelöl egy keretet, a Keret eszköztár a legfontosabb parancsokat tartalmazza a keretek formázásához és pozicionálásához.

Kép eszköztár

A Kép eszköztár egyes bitképek formázásával és elhelyezésével kapcsolatos műveletek ikonjait tartalmazza.

Beszúrás

Az eszköztár számos funkciót tartalmaz keretek, képek, táblázatok és más objektumok beszúrásához.

LibreLogo

A LibreLogo egyszerű, honosított, Logo-szerű programozási környezet teknőc vektorgrafikával az informatika (programozás és szövegszerkesztés) oktatásához, kiadványszerkesztéshez és grafikai tervezéshez. Lásd http://www.numbertext.org/logo/librelogo.pdf.

Körlevél eszköztár

A Körlevél eszköztár parancsokat tartalmaz a körlevél folyamat végső lépéseihez.

Media Playback Toolbar

Open the Media Playback toolbar

Eszközök eszköztár

Megjeleníti, illetve elrejti az Eszközök eszköztárat.

Navigate Toolbar

Open Navigate toolbar.

OLE-objektum eszköztár

The OLE Object bar appears when objects are selected, and contains the most important functions for formatting and positioning objects.

Standard eszköztár

A Standard eszköztár mindegyik LibreOffice-alkalmazásnak része.

Táblázat eszköztár

A Táblázat eszköztár a táblázatok kezelésekor használt parancsokat tartalmazza. Akkor jelenik meg, amikor a kurzort egy táblázatba helyezi.

Szövegobjektum eszköztár

Egy rajzobjektumban lévő szöveg formázására szolgáló parancsokat tartalmaz. A Szövegobjektum eszköztár akkor jelenik meg, amikor egy rajzobjektum belsejében duplán kattint.

Eszközök eszköztár

Megjeleníti, illetve elrejti az Eszközök eszköztárat.

Track Changes Toolbar

Contains the commands that are available for tracking changes in your file.

Besorolási eszköztár

A Besorolási sáv a biztonságos dokumentumkezelést segítő eszközöket tartalmaz.

A Besorolás eszköztár a dokumentum biztonságának kiválasztását segítő listapaneleket tartalmaz a BAF kategóriákkal kapcsolatos irányelvek és a BAILS szintek szerint. A LibreOffice egyéni mezőket ad hozzá a dokumentum tulajdonságaihoz (Fájl - Tulajdonságok, Egyéni tulajdonságok fül), hogy a besorolási irányelveket a dokumentum metaadataként tárolja.

Támogasson minket!