Nézet

Ez a menü a dokumentum a képernyőn való megjelenítését szabályozó parancsokat tartalmazza.

Normál

Úgy jeleníti meg a dokumentumot, ahogy az a nyomtatásban kinézne.

Web

Úgy jeleníti meg a dokumentumot, ahogy az a webböngészőben jelenne meg. Ez HTML-dokumentumok készítésekor lehet hasznos.

HTML-forrás

Megjeleníti az aktuális HTML dokumentum forrásszövegét. Ez a nézet új HTML dokumentum létrehozásakor vagy meglévő megnyitásakor érhető el.

Eszköztárak

Egy almenüt nyit meg az eszköztárak megjelenítéséhez és elrejtéséhez. Egy eszköztár ikonokat és beállításokat tartalmaz, amelyek segítségével gyorsan elérheti a LibreOffice-parancsokat.

Állapotsor

Shows or hides the Status bar at the bottom edge of the window.

Vonalzók

Almenüjével megjeleníthetők vagy elrejthetők a vízszintes és függőleges vonalzók.

Görgetősávok

Az ablakban el nem férő dokumentum látható részének változtatására használható vízszintes és függőleges görgetősávok megjelenítése vagy elrejtése.

Szöveghatár

Megjeleníti vagy elrejti egy oldal nyomtatható területének határait. A határvonalak nem kerülnek kinyomtatásra.

Táblázatszegélyek

Megjeleníti vagy elrejti azon táblázatcellák szegélyeit, amelyeknek nincs beállítva szegély. A szegélyek csak a képernyőn láthatóak, azok nem lesznek kinyomtatva.

Képek és diagramok

Grafikus objektumok, például képek és diagramok elrejtése a dokumentumon belül.

Megjegyzések

Egy dokumentum megjegyzéseinek és a válaszoknak megjelenítése vagy elrejtése.

Megoldott megjegyzések

Show or hide resolved comments.

Formatting Marks

A szövegben megjeleníti a rejtett formázó szimbólumokat, mint például a bekezdésjeleket, a soremeléseket, a tabulátorokat és a szóközöket.

Grid and Help Lines

Toggle the visibility of grid points and guide lines to help object moving and precise position in the current sheet.

Show Whitespace

Displays the document with the top and bottom margins, header and footer and a gap between pages. Uncheck to collapse all the elements above and display document in a contiguous page stream. Hiding whitespace is only possible in Single-page view.

Változások követése

Show

Shows or hides recorded changes.

Mezők árnyalása

Megjeleníti, illetve elrejti a dokumentumban az olyan mezők körüli árnyékolásokat, mint a nem törő szóközök, a lágy kötőjelek, a jegyzékek és a lábjegyzetek.

Mezőnevek

Átvált a mezők mezőnévként vagy mezőértékként való megjelenítése között. Bekapcsolva a mezőnevek jelennek meg, kikapcsolva pedig a mezőértékek. Egyes mezők tartalma nem jeleníthető meg.

Rejtett bekezdések

Megjeleníti, illetve elrejti a rejtett bekezdéseket. Ez az opció csak a rejtett bekezdések képernyőn történő megjelenítését befolyásolja, a nyomtatását nem.

Oldalsáv

Az oldalsáv egy függőleges grafikus felület, amely elsődlegesen kontextusra jellemző tulajdonságokat, stíluskezelést, dokumentumnavigációt és médiagaléria-funkciókat kínál.

Styles (Sidebar)

Use the Styles deck of the Sidebar to apply, create, edit, and remove formatting styles. Double-click an entry to apply the style.

Galéria

Megnyitja az oldalsáv Galéria nézetét, amelynek segítségével képeket és hangokat tud a dokumentumba illeszteni.

Navigator

Megjeleníti illetve elrejti a Navigátor ablakot, amelynek segítségével gyorsan elérheti a dokumentum különböző részeit. A Navigátor elérhető oldalsávnézetként is. A Navigátorral ezenkívül elemeket szúrhat be az aktuális és más megnyitott dokumentumokból, valamint rendezheti fődokumentumait. Egy elem szerkesztéséhez a Navigátorban kattintson rá a jobb egérgombbal, majd válasszon egy lehetőséget a helyi menüből. Ha szeretné, rögzítheti a Navigátort a munkaterület széléhez.

Adatforrások

Felsorolja a LibreOffice programban regisztrált adatbázisokat, és lehetővé teszi ezen adatbázisok tartalmának kezelését.

Teljes képernyő

Shows or hides the menus and toolbars in Writer or Calc. To exit the full screen mode, click the Full Screen button or press the Esc key.

Nagyítás

Csökkenti vagy növeli a LibreOffice képernyőn látható méretét.

Támogasson minket!