Nézet

Ez a menü a dokumentum a képernyőn való megjelenítését szabályozó parancsokat tartalmazza.

Normál

Úgy jeleníti meg a dokumentumot, ahogy az a nyomtatásban kinézne.

Web

Úgy jeleníti meg a dokumentumot, ahogy az a webböngészőben jelenne meg. Ez HTML-dokumentumok készítésekor lehet hasznos.

Felhasználói felület

Megnyitja a Válassza ki a használni kívánt felhasználói felületet párbeszédablakot, hogy kiválaszthassa a LibreOffice felhasználói felületének elrendezését.

HTML-forrás

Megjeleníti az aktuális HTML dokumentum forrásszövegét. Ez a nézet új HTML dokumentum létrehozásakor vagy meglévő megnyitásakor érhető el.

Eszköztárak

Egy almenüt nyit meg az eszköztárak megjelenítéséhez és elrejtéséhez. Egy eszköztár ikonokat és beállításokat tartalmaz, amelyek segítségével gyorsan elérheti a LibreOffice-parancsokat.

Állapotsor

Shows or hides the Status bar at the bottom edge of the window.

Vonalzók

Almenüjével megjeleníthetők vagy elrejthetők a vízszintes és függőleges vonalzók.

Görgetősávok

Az ablakban el nem férő dokumentum látható részének változtatására használható vízszintes és függőleges görgetősávok megjelenítése vagy elrejtése.

Rács és segédvonalak

A rácspontok és irányvonalak láthatóságának bekapcsolása az objektum mozgatásának és az aktuális lapon belüli pontos pozíciójának segítése érdekében.

Formatting Marks

A szövegben megjeleníti a rejtett formázó szimbólumokat, mint például a bekezdésjeleket, a soremeléseket, a tabulátorokat és a szóközöket.

Szöveghatár

Megjeleníti vagy elrejti egy oldal nyomtatható területének határait. A határvonalak nem kerülnek kinyomtatásra.

Táblázatszegélyek

Megjeleníti vagy elrejti azon táblázatcellák szegélyeit, amelyeknek nincs beállítva szegély. A szegélyek csak a képernyőn láthatóak, azok nem lesznek kinyomtatva.

Képek és diagramok

Grafikus objektumok, például képek és diagramok elrejtése a dokumentumon belül.

Show Whitespace

Displays the document with the top and bottom margins, header and footer and a gap between pages. Uncheck to collapse all the elements cited and display the document in a contiguous page stream. Hiding whitespace is only possible in Single-page view.

Változáskövetés megjelenítése

Megjeleníti, illetve elrejti a feljegyzett változtatásokat.

Megjegyzések

Egy dokumentum megjegyzéseinek és a válaszoknak megjelenítése vagy elrejtése.

Megoldott megjegyzések

Show or hide resolved comments.

Mezők árnyalása

Megjeleníti, illetve elrejti a dokumentumban az olyan mezők körüli árnyékolásokat, mint a nem törő szóközök, a lágy kötőjelek, a jegyzékek és a lábjegyzetek.

Mezőnevek

Átvált a mezők mezőnévként vagy mezőértékként való megjelenítése között. Bekapcsolva a mezőnevek jelennek meg, kikapcsolva pedig a mezőértékek. Egyes mezők tartalma nem jeleníthető meg.

Field Hidden Paragraphs

Megjeleníti, illetve elrejti a rejtett bekezdéseket. Ez az opció csak a rejtett bekezdések képernyőn történő megjelenítését befolyásolja, a nyomtatását nem.

Oldalsáv

Az oldalsáv egy függőleges grafikus felület, amely elsődlegesen kontextusra jellemző tulajdonságokat, stíluskezelést, dokumentumnavigációt és médiagaléria-funkciókat kínál.

Styles (Sidebar)

Use the Styles deck of the Sidebar to apply, create, edit, and remove formatting styles. Double-click an entry to apply the style.

Képtár

Megnyitja az oldalsáv Galéria nézetét, amelynek segítségével képeket és hangokat tud a dokumentumba illeszteni.

Navigator

Shows or hides the Navigator window, where you can quickly jump to different parts of your document. Navigator is also available as a deck of the Sidebar. You can also use the Navigator to insert elements from the current document or other open documents, and to organize master documents. To edit an item in the Navigator, right-click the item, and then choose a command from the context menu. If you want, you can dock the Navigator at the edge of your workspace.

Adatforrások

Felsorolja a LibreOffice programban regisztrált adatbázisokat, és lehetővé teszi ezen adatbázisok tartalmának kezelését.

Teljes képernyő

A Writer vagy Calc menüinek és eszköztárainak megjelenítése vagy elrejtése. A teljes képernyős módból való kilépéshez kattintson a Teljes képernyő gombra, vagy nyomja meg az Esc billentyűt.

Nagyítás

Csökkenti vagy növeli a LibreOffice képernyőn látható méretét.

Támogasson minket!