Nézet

This menu contains commands to control the on-screen display of the document, change the user interface and access the sidebar panels.

Normál elrendezés

Displays how the document will look when you print it.

Webes elrendezés

Úgy jeleníti meg a dokumentumot, ahogy az a webböngészőben jelenne meg. Ez HTML-dokumentumok készítésekor lehet hasznos.

Felhasználói felület

Opens the Select Your Preferred User Interface dialog to let you choose the user interface layout for LibreOffice.

HTML-forrás

Megjeleníti az aktuális HTML dokumentum forrásszövegét. Ez a nézet új HTML dokumentum létrehozásakor vagy meglévő megnyitásakor érhető el.

Eszköztárak

Egy almenüt nyit meg az eszköztárak megjelenítéséhez és elrejtéséhez. Egy eszköztár ikonokat és beállításokat tartalmaz, amelyek segítségével gyorsan elérheti a LibreOffice-parancsokat.

Állapotsor

Shows or hides the Status bar at the bottom edge of the window.

Vonalzók

Almenüjével megjeleníthetők vagy elrejthetők a vízszintes és függőleges vonalzók.

Scroll Bars

Show or hide the horizontal and vertical scroll bars that are used to change the viewable area of a document that doesn't fit within the window.

Rács és segédvonalak

Toggle the visibility of grid points and guide lines to help object moving and precise position in the current page.

Formatting Marks

A szövegben megjeleníti a rejtett formázó szimbólumokat, mint például a bekezdésjeleket, a soremeléseket, a tabulátorokat és a szóközöket.

Szöveghatár

Megjeleníti vagy elrejti egy oldal nyomtatható területének határait. A határvonalak nem kerülnek kinyomtatásra.

Table Boundaries

Shows or hides the borders of table cells that have no set borders. The boundaries are only visible on screen and are not printed.

Images and Charts

Show or hide graphical objects like images and charts within a document.

Show Whitespace

Displays the document with the top and bottom margins, header and footer and a gap between pages. Uncheck to collapse all the elements cited and display the document in a contiguous page stream. Hiding whitespace is only possible in Single-page view.

Változáskövetés megjelenítése

Megjeleníti, illetve elrejti a feljegyzett változtatásokat.

Show or hide a document's comments and replies to them.

Resolved Comments

Show or hide resolved comments.

Mezők árnyalása

Megjeleníti, illetve elrejti a dokumentumban az olyan mezők körüli árnyékolásokat, mint a nem törő szóközök, a lágy kötőjelek, a jegyzékek és a lábjegyzetek.

Mezőnevek

Átvált a mezők mezőnévként vagy mezőértékként való megjelenítése között. Bekapcsolva a mezőnevek jelennek meg, kikapcsolva pedig a mezőértékek. Egyes mezők tartalma nem jeleníthető meg.

Field Hidden Paragraphs

Megjeleníti, illetve elrejti a rejtett bekezdéseket. Ez az opció csak a rejtett bekezdések képernyőn történő megjelenítését befolyásolja, a nyomtatását nem.

Oldalsáv

The Sidebar is a vertical graphical user interface that primarily provides contextual properties, style management, document navigation, media gallery and more features.

Manage Styles

Use the Styles deck of the Sidebar to apply, create, edit, and remove formatting styles. Double-click an entry to apply the style.

Képtár

Megnyitja az oldalsáv Galéria nézetét, amelynek segítségével képeket és hangokat tud a dokumentumba illeszteni.

Navigator

Shows or hides the Navigator window, where you can quickly jump to different parts of your document.

Adatforrások

Felsorolja a LibreOffice programban regisztrált adatbázisokat, és lehetővé teszi ezen adatbázisok tartalmának kezelését.

Teljes képernyő

A Writer vagy Calc menüinek és eszköztárainak megjelenítése vagy elrejtése. A teljes képernyős módból való kilépéshez kattintson a Teljes képernyő gombra, vagy nyomja meg az Esc billentyűt.

Nagyítás

Opens the Zoom & View Layout dialog to let you set the zoom factor to display the current document.

Támogasson minket!