A szókiegészítés finomhangolása szöveges dokumentumokban

Ha szereti, hogy a LibreOffice automatikusan kiegészíti a gyakran használt szavakat, tovább finomíthatja a program viselkedését. Az aktuálisan összegyűjtött szavak listáját mentheti, így a program legközelebbi használatakor újra tudja használni azt.

A szókiegészítés finomhangolásához válassza az Eszközök - Automatikus javítás beállításai - Szókiegészítés lehetőséget, és válassza ki a kívánt beállításokat:

Kiegészítő szóköz beszúrása

Válassza a Szóköz hozzáfűzése lehetőséget.

Jegyzet ikon

A szóköz karakter akkor kerül beszúrásra, amikor beírja az automatikusan kiegészített szó utáni szó első karakterét. A szóköz nem kerül beszúrásra, ha a következő karakter egy határoló, például egy mondatvégi pont vagy egy sortörés.


Elfogadógomb megadásához

Az Elfogadás az alábbi billentyűvel mezőben válassza ki azt a billentyűt, amellyel el kívánja fogadni a felajánlott szót.

A minimális számú karakter kiválasztásához

A Minimális szóhossz mezőben beállíthatja azon karakterek minimális számát, amelyet a programnak be kell gyűjtenie a listába.

A begyűjtött szavak hatályának beállítása

Tiltsa le a Dokumentum bezárásakor a belőle gyűjtött szavak eltávolítása a listából beállítást.

Most a lista a többi megnyitott dokumentumra is érvényes. Ha bezárja az utolsó LibreOffice-dokumentumot, a szólista törlődik.

Ha bejelöli a jelölőnégyzetet, akkor a lista csak addig marad érvényben, amíg az aktuális dokumentum nyitva van.

Ha a szólistát az aktuális LibreOffice-munkamenetnél tovább is fel akarja használni, mentse dokumentumként az alább leírt módon.

A szólista használata további munkamenetekhez

Jegyzet ikon

Ha az automatikus helyesírás-ellenőrzés be van kapcsolva, csak azok a szavak lesznek összegyűjtve, amelyeket a helyesírás-ellenőrző ismer.


A szólista használatával mindig egy adott, automatikus szókiegészítésben megtalálható szakkifejezés-készlettel indulhat.

  1. Nyissa meg azt a szöveges dokumentumot, amely azon kifejezéseket tartalmazza, amelyeket a szókiegészítéshez kíván használni.

    A szókiegészítés-funkció összegyűjti a szavakat.

  2. Válassza ki a lista egyes vagy összes elemét.

  3. Az összes kijelölt szó vágólapra való másolásához nyomja meg a +C billentyűkombinációt. Illessze be a vágólap tartalmát egy új dokumentumba, és mentse azt. Így egy referencialistát kap a begyűjtött szavakról.

    Később megnyithatja a referencialistát, és automatikusan begyűjtheti a szavakat, így a szókiegészítés-funkció egy megadott szókészlettel indulhat.

Támogasson minket!