Intelligens címkék használata

Az intelligens címkék további információt vagy funkcionalitást adnak hozzá a Writer-dokumentum egyes szavaihoz. Az elérhető funkciók különbözőek lehetnek a különböző intelligenscímke-kiterjesztéseknél.

Intelligens címkék telepítése

Az intelligens címkék kiterjesztésekként adhatók hozzá a LibreOffice Writerhez.

Intelligens címke telepítéséhez tegye a következők egyikét:

Intelligens címkék menü

A Writer-dokumentumban bármilyen szöveg megjelölhető intelligens címkével, ami alapértelmezésben egy bíbor színű aláhúzás. A szín - LibreOffice - Színek alatt módosítható.

Ha egy intelligens címke fölé viszi az egérmutatót, egy buboréksúgó jelenik meg arról, hogy a Ctrl+kattintás segítségével nyitható meg az Intelligens címkék menü. Ha nem használ egeret, pozicionálja a kurzort a megjelölt szöveg belsejébe, és nyissa meg a helyi menüt a Shift+F10 billentyűkombinációval.

Az Intelligens címkék menüben megjelennek a lehetséges műveletek, amelyek az adott intelligens címkére definiálva vannak. Válasszon egy lehetőséget a menüből. Az Intelligens címkék beállításai parancs megnyitja az Eszközök - Automatikus javítás beállításai Intelligens címkék lapját.

Az intelligens címkék engedélyezése és tiltása

Ha telepített legalább egy Intelligenscímke-kiterjesztést, akkor az Intelligens címkék lap látható lesz az Eszközök - Automatikus javítás beállításai párbeszédablakon. Használja ezt a párbeszédablakot az intelligens címkék engedélyezésére vagy tiltására, valamint a telepített címkék kezelésére.

Jegyzet ikon

Az intelligens címkeként felismert szöveget nem ellenőrzi az automatikus helyesírás-ellenőrző.


Please support us!