Brosúra nyomtatása

Egy Writer-dokumentumot brosúraként vagy füzetként is kinyomtathat. Ez azt jelenti, hogy a Writer két oldalt nyomtat ki a papír minden egyes oldalára, így ha összehajtja a papírt, a dokumentumot könyvként olvashatja.

Amikor egy brosúraként kinyomtatni kívánt dokumentumot hoz létre, használjon álló tájolást az oldalakhoz. A Writer a dokumentum nyomtatásakor a brosúraelrendezést alkalmazza.

LibreOffice is not designed to handle brochure printing of documents that include landscape page orientations, but it is possible to print such documents.

It is not possible to print a large image across two pages. Cut the image into two parts, and insert each part on different pages.

Brosúra nyomtatása

  1. Válassza a Fájl - Nyomtatás lehetőséget.

  2. A Nyomtatás párbeszédablakon kattintson a Tulajdonságok gombra.

  3. A nyomtató tulajdonságok-párbeszédablakában állítsa a papírtájolást fekvőre.

Tipp ikon

Ha a nyomtatója képes kétoldalas nyomtatásra, használja a nyomtatóbeállításoknál a "kétoldalas - rövid él" beállítást, mivel a brosúrák mindig fekvő módban nyomtatódnak.


  1. Térjen vissza a Nyomtatás párbeszédablakra.

  2. In the Page Layout section, select Brochure.

  3. For a printer that automatically prints on both sides of a page, specify in the Range and Copies section to include Odd and Even Pages.

  1. Kattintson a Nyomtatás gombra.

Ha egy álló helyzetű dokumentumot fekvő lapokon nyomtat ki, akkor a brosúra két ellenkező oldala egymás mellé kerül kinyomtatásra. Ha kétoldalas nyomtatásra képes nyomtatóval rendelkezik, akkor létrehozhat egy teljes brosúrát a dokumentumból az oldalak későbbi leválogatása nélkül. Ha csak egyoldalas nyomtatásra képes a nyomtató, akkor ezt a hatást úgy érheti el, hogy először az előoldalakat nyomtatja ki a „Előoldalak / páratlan oldalak” lehetőséget bejelölve, majd újra beilleszti a teljes papírhalmot a nyomtatóba, és kinyomtatja a hátoldalakat a „Hátoldalak / páros oldalak” lehetőség bejelölésével.

Jegyzet ikon

If LibreOffice prints the pages in the wrong order, select Print in reverse order in the Range and Copies section, and then print the document again.


Támogasson minket!