Tartalomjegyzék létrehozása

Egy tartalomjegyzékek létrehozásának legegyszerűbb módja az, ha a tartalomjegyzékhez hozzáadandó összes bekezdést az előre megadott címsor-bekezdésstílusok egyikével, például a "Címsor 1" stílussal formázza meg. Ezen stílusok alkalmazása után létrehozhat egy tartalomjegyzéket.

Tartalomjegyzék beszúrásához

  1. Kattintson a dokumentumban oda, ahol a tartalomjegyzéket létre szeretné hozni.

  2. Choose Insert - Table of Contents and Index - Table of Contents, Index or Bibliography, and then click the Type tab.

  3. A Típus mezőben válassza a "Tartalomjegyzék" értéket.

  4. Jelölje ki a kívánt beállításokat.

  5. Kattintson az OK gombra.

Ha egy másik bekezdésstílust szeretne használni tartalomjegyzék-bejegyzésként, jelölje be a További stílusok jelölőnégyzetet a Létrehozás forrása területen, majd kattintson a jelölőnégyzet melletti Stílusok hozzárendelése gombra. A Stílusok hozzárendelése párbeszédablakon kattintson a stílusra a Stílus listában, majd kattintson a kiválasztott stílus indexszintjére.

tip

A LibreOffice a bekezdésstílus vázlatszintje és a bekezdés tartalma alapján hozza létre a tartalomjegyzék-bejegyzéseket. Ha a bekezdés üres, nem kerül be a tartalomjegyzékbe. Az üres bekezdés tartalomjegyzékbe való bekerülésének kikényszerítéséhez manuálisan adjon hozzá egy szóközt vagy egy nem tördelő szóközt a bekezdéshez. A Címsorszámozás párbeszédablak Számozás lapján az Utána szövegmezőben hozzáadott szóközök nem működnek erre a célra, mivel ezek a bekezdésszámozás részét képezik, nem pedig a bekezdés tartalmát.


Tartalomjegyzék frissítéséhez

Tegye az alábbiak közül az egyiket:

Támogasson minket!