Bekezdések behúzása

A behúzást meghatározhatja az aktuális bekezdéshez, minden kijelölt bekezdéshez vagy egy bekezdésstílushoz.

tip

A behúzások a vonalzó használatával is beállíthatók. A vonalzó megjelenítéséhez válassza a Nézet - Vonalzó lehetőséget.


Positioning indents

A behúzások a bal és jobb oldali margótól számítódnak. Ha a bekezdésnek túl kell nyúlnia az oldal margóján, használjon negatív számot.

note

A használt mértékegységek megváltoztatásához válassza - LibreOffice Writer - Általános lehetőséget, és jelöljön ki egy új mértékegységet a Beállítások területen.


A behúzások a szöveg írásának irányától függően különbözők. Vegyük például a Szöveg előtt behúzási értéket. A balról jobbra író nyelvek esetén a bekezdés bal oldala a bal oldali margóhoz képest lesz behúzva. A jobbról balra író nyelvek esetén a bekezdés jobb oldala a jobb oldali margóhoz képest lesz behúzva.

Hanging indents

A függő behúzáshoz írjon be egy pozitív számot a Szöveg előtt és egy negatív számot az Első sor mezőbe.

The Hanging Indent icon is found in the Paragraph section of the Properties sidebar. Click on this icon to switch the values of Before text and First line. This enables you to toggle a paragraph between an indented first line and a hanging indent.

To create a hanging indent: Enter a first line indent where you want the indent to start, then click the Hanging Indent icon to create the hanging indent.

Hanging Indent Icon

Hanging Indent Icon

The Hanging Indent command can be added as a button to a toolbar, an item in a menu or context menu, or a shortcut key.

Támogasson minket!