Megadott szavak elválasztásának megakadályozása

Ha a szöveget a program automatikusan elválasztja, és bizonyos elválasztott szavak rosszul néznek ki, vagy ha megadott szavakat nem szeretne elválasztani, akkor azokra a szavakra az elválasztást kikapcsolhatja:

 1. Válassza - Nyelvi beállítások - Írástámogatás lehetőséget.

 2. Válasszon ki egy szótárat az Egyéni szótárak listában, majd kattintson a Szerkesztés gombra.

  Ha a lista üres, akkor az Új gombbal hozzon létre egy szótárat.

 3. A Szó mezőbe írja be az elválasztás alól kivonandó szót, majd utána írjon be egy egyenlőségjelet (=). Például : „halászlé=”.

 4. Kattintson az Új, majd a Bezárás gombra.

tip

Egy szó elválasztás alól való gyors kivonásához jelölje ki a szót, válassza a Formátum - Karakter lehetőséget, kattintson a Betűtípus fülre, és a Nyelv mezőben válassza a „Nincs” értéket.


Egyes szavak különleges karaktereket tartalmaznak, amelyeket a LibreOffice elválasztójelként kezel. Ha nem akarja, hogy ezek a szavak el legyenek választva, beszúrhat egy különleges kódot, amely megakadályozza az elválasztást azon a ponton, ahová ezt a különleges kód be van szúrva. A következőképpen járjon el:

 1. Engedélyezze a komplex szövegelrendezésű (CTL) nyelvekhez tartozó különleges funkciókat: Válassza - Nyelvi beállítások - Nyelvek lehetőséget, és jelölje be a Komplex szövegelrendezés (CTL) támogatása négyzetet. Kattintson az OK gombra.

 2. Helyezze a kurzort oda, ahol nem szabad elválasztásnak történnie.

 3. Choose Insert - Formatting Mark - Word Joiner.

  A különleges karakter beszúrása után már letilthatja a CTL-t. A CTL támogatása csak a különleges karakter beszúrásához kellett.

Támogasson minket!