Különböző élőfejek és élőlábak megadása

Lehetősége van különböző élőfejeket és élőlábakat használni a dokumentum különböző oldalain mindaddig, amíg az oldalak különböző oldalstílust használnak. A LibreOffice számos előre létrehozott oldalstílust tartalmaz, például Első oldal, Bal oldal és Jobb oldal, illetve saját oldalstílust is létrehozhat.

Lehetőség van a tükrözött oldalelrendezés használatára is, ha olyan oldalstílushoz akar élőfejet hozzáadni, amely különböző külső és belső margókkal rendelkezik. Ezen lehetőség oldalstílusként való alkalmazásához válassza a Formátum - Oldalstílus lehetőséget, kattintson az Oldal fülre, majd az Elrendezés beállításai területen válassza a Tükrözött lehetőséget az Oldalelrendezés mezőben.

Az oldalstílusokat például arra használhatja, hogy különböző élőfejeket adhat meg a páros és a páratlan oldalakhoz egy dokumentumon belül.

 1. Nyisson meg egy új szöveges dokumentumot.

 2. Choose View - Styles and click the Page Styles icon in the Styles sidebar deck.

 3. Az oldalstílusok listájában kattintson a jobb egérgombbal a „Jobb oldal” elemre, majd válassza a Módosítás lehetőséget.

 4. Az Oldalstílusok párbeszédablakon kattintson az Élőfej fülre.

 5. Válassza az Élőfej bekapcsolása lehetőséget, majd kattintson a Szervező fülre.

 6. A Következő stílus listában válassza a „Bal oldal” elemet.

 7. Kattintson az OK gombra.

 8. In the Styles window, right-click "Left Page" in the list of page styles and choose Modify.

 9. Az Oldalstílusok párbeszédablakon kattintson az Élőfej fülre.

 10. Válassza az Élőfej bekapcsolása lehetőséget, majd kattintson a Szervező fülre.

 11. A Következő stílus listában válassza a „Jobb oldal” elemet.

 12. Kattintson az OK gombra.

 13. A stílus aktuális oldalra való alkalmazásához az oldalstílusokat tartalmazó listában kattintson duplán a "Jobb oldal" elemre.

 14. Adjon meg egy szöveget vagy képet a Páros oldal stílus élőfejéhez. Miután a következő oldalt hozzáadja a dokumentumhoz, adjon meg egy szöveget vagy képet a Páratlan oldal stílus élőfejéhez.

Támogasson minket!