Fődokumentumok és aldokumentumok

Egy fődokumentum nagy dokumentumok, például többfejezetes könyvek kezelését teszi lehetővé. A fődokumentum felfogható úgy, mint különálló LibreOffice Writer-fájlok közös tárolója. A különálló fájlokat aldokumentumoknak hívják.

A fődokumentumok jellemzői

Jegyzet ikon

Ha egy dokumentumot hozzáad egy fődokumentumhoz, vagy egy új aldokumentumot hoz létre, akkor egy hivatkozás jön létre a fődokumentumban. Egy aldokumentum tartalmát nem tudja közvetlenül a fődokumentumban szerkeszteni, de a Navigátor segítségével bármely aldokumentumot megnyithatja szerkesztésre.


Példa a stílusok használatára

A master.odm fődokumentum szövegből, valamint a sub1.odt és sub2.odt aldokumentumokra való hivatkozásokból áll. Mindkét aldokumentumban létre lett hozva egy Stílus1 stílus, és az aldokumentumok mentve lettek.

A fődokumentum mentésekor az aldokumentumok stílusai importálódnak a fődokumentumba. Először az új, Stílus1 stílus importálódik a sub1.odt aldokumentumból. Ezután a sub2.odt új stílusai importálódnak, de a Stílus1 már megvan a fődokumentumban, ezért ez a stílus nem importálódik a sub2.odt aldokumentumból.

A fődokumentumban most az első aldokumentumból származó Stílus1 stílust látja. A fődokumentumban minden Stílus1 stílusú bekezdés úgy fog megjelenni, ahogy az első aldokumentumból származó Stílus1 attribútumai meghatározzák. A második aldokumentum viszont nem fog változni. A második aldokumentumból származó, Stílus1 stílusú bekezdések más attribútumokkal rendelkeznek, attól függően, hogy a sub2.odt dokumentumot magában vagy a fődokumentum részeként nyitotta-e meg.

Tipp ikon

A zavar elkerülése érdekében használja ugyanazt a sablont a fődokumentumhoz és annak aldokumentumaihoz. Ez automatikusan megtörténik, ha a fődokumentumot és aldokumentumait egy címsorokkal tagolt, létező dokumentumból hozza létre a Fájl - Küldés - Fődokumentum létrehozása menüparanccsal.


Támogasson minket!