Körlevél létrehozása

To create a form letter, you need a text document that contains fields for address data, and an address database. Then you combine or merge the address data and the text document to either print the letters or send them by email.

note

If the document is in HTML format, any embedded or linked images will not be sent with the email.


A Körlevéltündér segít a körlevelek létrehozásában.

Körlevél létrehozásához

 1. Válassza az Eszközök - Körlevéltündér lehetőséget.

  A Körlevéltündér látható. A következő egy példa arra, hogyan léphet végig a tündér oldalain:

 2. Válassza az Új dokumentum létrehozása sablonból lehetőséget, és kattintson a Tallózás gombra.

  Az Új párbeszédablak látható.

 3. Select Business Correspondence in the left list, and then "Modern" business letter in the right list. Click OK to close the Templates dialog, and click Next in the wizard.

 4. Válassza a Levél lehetőséget és kattintson a Tovább gombra.

 5. A tündér következő lépésében annak ellenőrzéséhez, hogy a megfelelő címlistát használja, kattintson a Címlista kiválasztása lehetőségre. Ha címblokkot szeretne használni, akkor válasszon egy címblokktípust, feleltesse meg az adatmezőket, amennyiben szükséges, majd kattintson a Tovább gombra.

 6. Eztán következik a Megszólítás létrehozása című lépés. Törölje a Személyes megszólítás használata négyzetet. Az Általános megszólítás rész alatt válassza ki azt a megszólítást, amelyet minden levél tetején meg kíván jeleníteni.

 7. Ha körlevélmezőket szeretne elhelyezni bárhol máshol a dokumentumban, akkor válassza ki a megfelelő oszlopot a címadatforrásban, majd húzza és ejtse az oszlopfejlécet a dokumentumban oda, ahová a mezőt el kívánja helyezni. Győződjön meg róla, hogy az egész oszlopot kiválasztotta.

 8. Kattintson a Tovább, végül a Befejezés gombra a körlevél létrehozásához.

Támogasson minket!