Feliratok használata

Szöveges dokumentumokban folyamatosan sorszámozott feliratokat adhat hozzá képekhez, táblázatokhoz, keretekhez és rajzobjektumokhoz.

A különböző típusú feliratok szövege és számtartományai szerkeszthetők.

Jegyzet ikon

Felirat képhez vagy objektumhoz való beszúrásakor az objektum és a felirat szövege egy keretbe kerül. Egy felirat táblázathoz való beszúrásakor a feliratszöveg bekezdésszövegként lesz beszúrva a táblázat után. Egy felirat kerethez való beszúrásakor, a feliratszöveg a kereten belül lévő szöveg elé vagy után kerül beszúrásra.


Tipp ikon

Az objektum és a felirat együttes áthelyezéséhez húzza el az adott elemeket tartalmazó keretet. A keret áthelyezése után a feliratszámozás frissítéséhez nyomja meg az F9 billentyűt.


A feliratok megadásához kövesse az alábbiakat:

  1. Jelölje ki azt az elemet, amelyhez feliratot akar hozzáadni.

  2. Válassza a Beszúrás - Felirat lehetőséget.

  3. Adja meg a kívánt beállításokat, majd kattintson az OK gombra. Szükség esetén más szöveget is beírhat a Kategória mezőbe, például: Ábra.

Jegyzet ikon

A felirat szövegét közvetlenül a dokumentumban szerkesztheti.


A felirat a feliratkategória nevével megegyező bekezdésstílussal kerül formázásra. Például egy „Táblázat” felirat beszúrásakor a „Táblázat” bekezdésstílus lesz alkalmazva a feliratra.

Tipp ikon

A LibreOffice automatikusan hozzá tud adni egy feliratot egy objektum, kép, keret vagy táblázat beszúrásakor. Válassza ki - LibreOffice Writer - Automatikus felirat lehetőséget.


Támogasson minket!