.

Objektumok pozicionálása

An object, such as an image or frame, is positioned within a document using an anchor attached to another element.

An anchor determines the reference point for an object. The reference point could be the page or frame where the object is, a paragraph, or even a character. An object always has an anchor.

A horgony a dokumentum szerkesztésekor együtt mozog azzal az elemmel, amelyhez kapcsolódik. Az objektum megtartja a horgonya által meghatározott referenciaponthoz viszonyított pozícióját, így amikor a referenciapont mozog vagy változik, az objektum is mozog hozzá képest.

The following anchoring options are available:

Horgonyzás

Hatás

Karakterként

Anchors the selected object as a character in the current text. If the height of the selected object is greater than the current font size, the height of the line containing the object is increased.

Egy kép középre igazításához egy HTML-oldalon, szúrja be a képet, horgonyozza le "karakterként", majd igazítsa középre a bekezdést.

Karakterhez

Anchors the selected object to the paragraph that contains the character to which the anchor is attached. The reference point for the object is the start of the paragraph that contains the character.

Ha például a bekezdést a horgony előtti pontnál választja szét, a referenciapont az új bekezdés elejére mozog, és az objektum ehhez a ponthoz képest mozog. Ha a bekezdést összekapcsolja az előtte lévővel, a referenciapont az egyesített bekezdés elejére mozog, és az objektum ehhez képest mozog egy pozícióba.

Bekezdéshez

Anchors the selected object to the current paragraph.

Oldalhoz

Anchors the selected object to the current page.

Keretre

Anchors the selected object to the surrounding frame.


note

Objects can only be positioned on the page where their anchor is located.


Egy horgony áthelyezése

Amikor egy alakzatot, szövegdobozt, OLE-objektumot, képet vagy keretet illeszt be a dokumentumba, egy horgony ikon jelenik meg az objektum lehorgonyzásának helyén. A horgonyt áthelyezheti, vagy - egyéb objektumkorlátozásokat szem előtt tartva - az objektumot a horgony referenciapontjához képest az objektum húzásával pozícionálhatja.

Egy horgony módosítása

To change the anchoring options of an object, right-click the object, and then choose an option from the Anchor submenu.

Támogasson minket!