Hyphenation

Inserts hyphens in words that are too long to fit at the end of a line.

LibreOffice searches the document and suggests hyphenation that you can accept or reject. If text is selected, the Hyphenation dialog works on the selected text only. If no text is selected, the Hyphenation dialog works on the whole document.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Válassza az Eszközök - Nyelv - Elválasztás lehetőséget.

On the Tools bar, click

Icon Hyphenation

Hyphenation


Elválasztás

Az aktuális, illetve a kijelölt bekezdések automatikus elválasztásához válassza a Formátum - Bekezdés lehetőséget, majd kattintson a Szövegbeosztás fülre. Egy bekezdésstílusra is alkalmazhatja az automatikus elválasztás funkciót. Abban a szövegrészben, amelyben az automatikus elválasztás be van állítva, az Elválasztás párbeszédablak nem fog elválasztható szavakat találni.

Amikor a LibreOffice elválasztandó szót talál, tegye az alábbiak egyikét:

tip

Ha ki szeretne vonni bekezdéseket az automatikus elválasztás alól, jelölje ki a bekezdéseket, válassza a Formátum - Bekezdés lehetőséget, majd kattintson a Szövegbeosztás fülre, majd törölje az Automatikusan jelölőnégyzetet az Elválasztás területen.


note

To disable the Hyphenation dialog and always hyphenate automatically, choose - Languages and Locales - Writing Aids, and select the Hyphenate without inquiry check box.


Egy elválasztójel kézi beszúrásához kattintson arra a szóra, amelybe elválasztójelet kíván tenni, majd nyomja meg a +mínuszjel (-) billentyűkombinációt.

Egy nem törő (védett) elválasztójel beszúrásához kattintson az elválasztandó szóra, majd nyomja meg a Shift++ mínuszjel (-) gombot.

A lágy elválasztójelek elrejtéséhez válassza - LibreOffice Writer - Formázási segédletek lehetőséget, majd törölje a jelölést a Egyéni elválasztások négyzetből.

Szó

Szó

Megjeleníti a kijelölt szóhoz javasolt elválasztásokat.

Balra / Jobbra nyíl

Az elválasztójel pozícióját állíthatja be. Ez a lehetőség csak akkor érhető el, ha egynél több elválasztási javaslat látható.

Tovább

Figyelmen kívül hagyja az elválasztásra tett javaslatot, és megkeresi a következő elválasztandó szót.

Elválasztás

A jelzett helyen beszúrja az elválasztójelet.

Eltávolítás

Eltávolítja az aktuális elválasztási pontot a megjelenített szóból.

Támogasson minket!