Jegyzék

A következő lehetőségek akkor érhetők el, ha a jegyzék típusaként a Táblázatjegyzék értéket adja meg.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Válassza a Beszúrás - Tartalomjegyzék és tárgymutató - Tartalomjegyzék, tárgymutató vagy irodalomjegyzék - Típus fület (ha a Táblázatjegyzék a kiválasztott típus).


Típus és Cím

Adja meg a jegyzék típusát és címét.

Típus

Select the type of index that you want to insert or edit. The options available on this tab depend on the index type that you select. If the cursor is in an index when you choose the Insert - Table of Contents and Index - Table of Contents, Index or Bibliography, you can then edit that index.

Cím

Adjon meg egy címet a kijelölt jegyzék számára.

Csak automatikusan frissíthető

Megvédi a jegyzék tartalmát a módosítástól. A kézzel elvégzett módosítások elvesznek, ha a jegyzéket frissíti. Ha engedélyezni szeretné, hogy a kurzorral védett területen is át lehessen menni, válassza - LibreOffice Writer - Formázási segédletek párbeszédablakot, majd jelölje be a Kurzor engedélyezése négyzetet a Védett területek szakaszban.

Create Index or Table of Contents

For

Válassza ki, hogy a dokumentumhoz vagy az aktuális fejezethez szeretne-e jegyzéket készíteni.

Létrehozás forrása:

Adja meg azokat az információkat, amelyek összevonásával akar jegyzéket létrehozni.

Feliratok

Az objektumok felirataiból készíti a jegyzékbejegyzéseket. Egy objektum feliratának megadásához jelölje ki az objektumot, majd válassza a Beszúrás - Felirat lehetőséget.

Kategória

Válassza ki a jegyzékbejegyzésekhez használni kívánt feliratkategóriákat.

Megjelenítés

Válassza ki a felirat azon részét, amelyet jegyzékbejegyzésekben kíván használni. Az alábbi táblázat a választható feliratbeállításokat tartalmazza az "Ábra 24: A Nap" példa alapján, ahol az "Ábra 24" automatikusan generált, az "A Nap" pedig a felhasználói szöveg.

Kijelölések a Megjelenítés listapanelben

Bejegyzés a tárgymutatóban

Hivatkozásszöveg

Ábra 24: A Nap

Kategória és szám

Ábra 24

Felirat

A Nap


Ha a "Feliratszöveg" lehetőséget választja, a felirat elején lévő írásjel és szóköz nem fog megjelenni a jegyzékbejegyzésben.

Objektumok nevei

Az objektumok neveiből készít jegyzékbejegyzéseket. Az objektumneveket például a Navigátorban tekintheti meg, és a helyi menüben módosíthatja azokat.

Támogasson minket!