Adatbázis

You can insert fields from any database, for example, address fields, into your document.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Válassza a Beszúrás - Mező - További mezők - Adatbázis fület.


Típus

Lists the available field types.

Mezőtípus

Jelentés

Bármely rekord

Ha a megadott Feltétel teljesül, a Rekordszám mezőben megadott adatbázismező tartalmát körlevélmezőként szúrja be. Ez csak az adatforrás nézetben többszörös kijelölésben megadott rekordokra vonatkozik.

Ezzel a mezővel több rekordot beszúrhat egy dokumentumba. Egyszerűen szúrja be a Bármely rekord mezőt a megfelelő rekordot használó körlevél-űrlapmezők elé.

Adatbázis neve

Az Adatbázis kiválasztása mezőben megadott adatbázistábla nevét szúrja be. Az "Adatbázis neve" mező egy globális mező, ezért ha egy új adatbázisnevet szúr be a dokumentumba, akkor a korábban beszúrt "Adatbázis neve" mezők tartalma frissül.

Körlevélmező

Helykitöltőként beszúrja az adatbázismező nevét, hogy körlevelet hozhasson létre. A körlevél nyomtatásakor a mező tartalma automatikusan behelyettesítődik az adatbázisból.

Következő rekord

A dokumentum következő körlevélmezőjének tartalmát szúrja be, ha a megadott feltétel igaz. A feldolgozni kívánt rekordokat ki kell jelölni az adatforrásnézetben.

A "Következő rekord" mezővel lehet több egymást követő körlevélmező tartalmát beszúrni a dokumentumba.

Rekordszám

A kiválasztott adatbázis rekordszámát szúrja be.


note

The following fields can only be inserted if the corresponding field type is selected in the Type list.


Adatbázis kiválasztása

Válassza ki azt az adatbázistáblát vagy adatbázis-lekérdezést, amelyre a mező hivatkozzon. Egynél több adatbázisból vagy lékérdezésből is beszúrhat mezőket a dokumentumba.

Feltétel

Feltételhez kötött mezőkhöz itt kell megadni a feltételt.

Amennyiben szükséges, feltételt is megadhat, amelynek teljesülnie kell mielőtt a "Bármely rekord" vagy a "Következő rekord" mező tartalma beszúrásra kerül. Az alapértelmezett feltétel "Igaz", vagyis ha nem módosítja a feltétel szövegét, akkor az mindig igaz értéket ad vissza.

Rekordszám

Adja meg a megadott feltétel teljesülése esetén beillesztendő rekordok számát. A rekordszám megfelel az adatforrásnézet aktuális kijelölésének. Ha például a 10 mezőt tartalmazó adatbázis 5 utolsó mezőjét jelöli ki, akkor az első rekord sorszáma nem 6, hanem 1 lesz.

Jegyzet ikon

Ha egy másik adatbázis (vagy ugyanazon adatbázis más táblájában vagy lekérdezésében lévő) mezőire hivatkozik, akkor a LibreOffice a rekordszámot az aktuális kijelölés szerint állapítja meg.


Formátum

Select the format of the field that you want to insert. This option is available for numerical, boolean, date and time fields.

Adatbázisból

A kijelölt adatbázisban megadott formátumot használja.

Tallózás

Egy fájlmegnyitási párbeszédablakot nyit meg, amelyben kiválaszthat egy adatbázisfájlt (*.odb). A kiválasztott fájl felkerül az Adatbázis kiválasztása listára.

Egyéni

Az Egyéni formátumok listájából kiválasztott formátumot alkalmazza.

Egyéni formátumok listája

Lists the available user-defined formats.

Körlevél nyomtatása

Amikor adatbázismezőket tartalmazó dokumentumok nyomtat, egy párbeszédablak rá fog kérdezni, hogy szeretne-e körlevelet nyomtatni. Ha igennel válaszol, megnyílik a Körlevél párbeszédpanel, amelyen kiválaszthatja a nyomtatandó adatbázisrekordokat.

Támogasson minket!