Változók

Variable fields let you add dynamic content to your document. For example, you can use a variable to reset the page numbering.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Válassza a Beszúrás - Mező - További mezők - Változók fület.


Típus

Lists the available field types.

Típus

Leírás

Változó beállítása

Defines a variable and its value. You can change the value of a variable by clicking in front of the variable field, and then choosing Edit - Field.

Változó megjelenítése

Inserts the current value of the variable that you click in the Select list.

DDE-mező

Beszúr egy DDE-hivatkozást a dokumentumba, amelyet a hozzárendelt néven keresztül tetszőleges gyakorisággal frissíthet.

Képlet beszúrása

Egy rögzített számot vagy a képlet eredményét szúrja be.

Beviteli mező

Új értéket szúr be egy változó vagy egy Felhasználói mező számára.

A változó Beviteli mezőben megadott értéke csak a beviteli mezőt követően érvényes. Ha a dokumentum egy későbbi részében módosítani akarja a változó értékét, szúrjon be egy azonos nevű Beviteli mezőt, de másik értéket rendeljen hozzá. Egy Felhasználói mező értékének módosítása azonban globális.

The variables are displayed in the Select field. When you click the Insert button, the dialog Review Fields appears, where you can enter the new value or additional text as a remark.

Számtartomány

Inserts automatic numbering for tables, graphics, or frames.

Oldalváltozó beállítása

Egy hivatkozási pontot szúr be az objektumba, amely után az oldalszámozás újrakezdődik. A hivatkozás pont engedélyezéséhez válassza a "be", a letiltásához pedig a "ki" lehetőséget. Megadhat egy eltolási értéket is, hogy az oldalszámozás más értétől kezdődjön.

Show page variable

Megjeleníti az "Oldalváltozó beállítása" hivatkozási ponttól a jelen mezőig terjedő oldalak számát.

Felhasználói mező

Beszúr egy egyéni globális változót. A felhasználói mezővel létrehozhat egy változót egy feltételes utasításhoz. Egy Felhasználói mező módosításakor a változó összes dokumentumbeli példánya frissül.


Kiválasztás

Lists the available fields for the field type selected in the Type list. To insert a field, click the field, and then click Insert.

tip

To quickly insert a field from the Select list, hold down and double-click the field.


Formátum

If a field is displaying a date, time or number, then Format is used to customize the appearance of the date, time, or number. Common formats are shown in the Format window, or click "Additional formats" to define a custom format.

Név

Type the name of the user-defined field that you want to create. This option is available for "Set variable", "DDE field", "Number range" and "User Field" field types.

warning

Az egyéni mezők csak az aktuális dokumentumban érhetők el.


Érték

Enter the contents that you want to add to a user-defined field.

A Formátum listában adja meg, hogy az érték szövegként vagy számként kerüljön beszúrásra.

note

The following fields can only be inserted if the corresponding field type is selected in the Type list.


HTML-dokumentumban két további „Változó beállítása” típusú mező áll rendelkezésre: HTML_ON és HTML_OFF. Az Érték mezőben megadott szöveg a fájl HTML-dokumentumként való mentésekor a kiválasztott lehetőségtől függően nyitó HTML-kóddá (<Érték>) vagy záró HTML-kóddá (</Érték>) lesz átalakítva.

DDE-utasítás

Egy DDE-parancs általános szintaxisa a következő: „<kiszolgáló> <témakör> <elеm>”, ahol a kiszolgáló az adatot tartalmazó alkalmazás DDE-neve. A témakör az elem helyét (általában fájlnévként) mutatja meg, míg az elem a tényleges objektumot jelöli.

This option is only available if the "DDE field" field type is selected.

Képlet

This option is only available if the "Insert Formula" field type is selected.

Hivatkozás

Írja be a mezőben megjelenítendő szöveget. Ha egy helykitöltőmezőt szúr be, írja be azt a súgótippként megjeleníteni kívánt szöveget, amely akkor jelenik meg, ha az egérmutatót megállítja a mező fölött.

Eltolás

Írja be az oldalszámmezőhöz alkalmazni kívánt eltolási értékét, például "+1".

This option is only available if the "Set page variable" field type is selected.

Láthatatlan

Hides the field contents in the document. The field is inserted as a thin gray mark in the document. This option is only available for the "Set Variable" and "User Field" field types.

With Heading Number

Use this option to display a heading number before a “number range” field. The heading number comes from a heading prior to the location of the field.

Up to level

With typical use of headings in the document, the selected number will indicate how many levels of heading number (starting from level 1) to display. The selected value indicates the maximum number of levels to show. The actual number may have fewer levels. For example, if the immediately prior heading number is 2.6, and 4 is selected, then only 2.6 is displayed . If [None] is selected, no heading number is displayed.

note

A megjelenítésre kiválasztott címsorszám az első olyan korábbi címsor, amelynek vázlatszintje megegyezik a kiválasztott vázlatszinttel vagy annál kisebb. Ha például a "2" lehetőséget választja, akkor az első olyan korábbi címsorszámot használja, amelynek vázlatszintje 1 vagy 2. vázlatszintű.


Elválasztó

Specify the character to use as a separator between the heading number and the field number.

note

With Heading Number, Up to level and Separator are only available for the “Number range” field type.


Alkalmaz

Adds the user-defined field to the Select list.

Icon Apply

Alkalmaz

Törlés

Removes the user-defined field from the select list. You can only remove fields that are not used in the current document. To remove a field that is used in the current document from the list, first delete all instances of the field in the document, and then remove it from the list.

Icon

Törlés

Támogasson minket!