Dokumentum

Fields are used to insert information about the current document, for example, file name, template, statistics, user data, date, and time.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Válassza a Beszúrás - Mező - További mezők - Dokumentum fület.


Típus

Felsorolja a rendelkezésre álló mezőtípusokat. Mező dokumentumba való felvételéhez kattintson egy mezőtípusra, majd kattintson a Kijelölés listában egy mezőre, végül a Beszúrás gombra. A következő mezők érhetők el:

Típus

Jelentés

Szerző

Name or initials of current user (as entered in - LibreOffice - User Data).

Fejezet

Beszúrja a fejezet számát és/vagy nevét.

Dátum

Inserts the current date. You can insert the date as a fixed field - Date (fixed) - that does not change, or as a dynamic field - Date - that it is updated automatically. To manually update the Date field, press F9.

Fájlnév

Az aktuális dokumentum fájlnevét és/vagy könyvtárának elérési útját, valamint a fájlnevet kiterjesztés nélkül.

Oldal

Az aktuális, előző vagy következő oldal számát szúrja be.

Paragraph Signature

Inserts a meta-data field with a digital signature for the paragraph. You must have a digital certificate to sign a paragraph.

Feladó

Inserts fields containing user data. You can change the user-data that is displayed by choosing - LibreOffice - User Data.

Statisztika

Inserts document statistics, such as page and word counts, as a field. To view the statistics of a document, choose File - Properties, and then click the Statistics tab.

Sablonok

Beszúrja az aktuális sablon fájlnevét, útvonalát vagy kiterjesztés nélküli fájlnevét. Beszúrhatja az aktuális sablonban használt „Kategória” és „Stílus” formátumok neveit is.

Idő

Inserts the current time. You can insert the time as a fixed field - Time (fixed) - that does not change, or as a dynamic field - Time - that it is updated automatically. To manually update the Time field, press F9.


note

Az alábbi mezőket csak abban az esetben lehet beszúrni, ha a megfelelő típus van kiválasztva a Típus listában.


Kiválasztás

A Típus listában kiválasztott mezőtípushoz rendelkezésre álló mezőket sorolja fel. Egy mező beszúrásához kattintson a mezőre, majd kattintson a Beszúrás gombra.

tip

To quickly insert a field from the Select list, double-click the field.


Formátum

Kattintson a kijelölt mezőn alkalmazni kívánt formátumra, vagy egyéni formázás megadásához a "További formátumok" gombra.

When you click "Additional formats", the Number Format dialog opens, where you can define a custom format.

If you choose "Chapter number without separator" for a chapter field, the separators that are specified for chapter number in Tools - Chapter numbering are not displayed.

Ha egy hivatkozásmezők formátumának a "fejezetszám" értéket választja, akkor csak a hivatkozott objektumot tartalmazó fejezet címsorának számozása jelenik meg a mezőben. Ha a fejezet címsorának bekezdésstílusa nem számozott, akkor a mező üresen marad.

note

A dátum- és időmezők HTML-exportálásához és importálásához a különleges LibreOffice-formátumok kerülnek felhasználásra.


Rögzített tartalom

A mezőt statikus tartalomként illeszti be, azaz a mezőt nem lehet frissíteni.

Szint

Enter outline level of the chapter to be displayed. The inserted field will display the value taken from last paragraph with the specified outline level placed before the inserted field.

Eltolás

Írja be az oldalszámmezőhöz alkalmazni kívánt eltolási értékét, például "+1".

Ha szeretné, megadhat egy Eltolás értéket a megjelenített oldalszámhoz. 1-es Eltolás érték esetén a mező a tényleges oldalszámnál eggyel nagyobb értéket fog mutatni, de csak abban az esetben, ha létezik ilyen számú oldal. A dokumentum utolsó oldalán ez a mező üres lesz.

tip

Ha a megjelenített oldalszám helyett a tényleges oldalszámot szeretné módosítani, akkor ne az Eltolás értéket válassza. Az oldalszámok megváltoztatásával kapcsolatban olvassa el az Oldalszámok fejezetet.


Eltolási érték napokban/percekben

Írja be az idő- vagy dátummezőn alkalmazni kívánt eltolást.

Please support us!