Mezők

Inserts a field at the current cursor position. The dialog lists all available fields.

Ennek a parancsnak az eléréséhez...

Choose Insert - Field - More Fields

+F2

A Beszúrás eszköztáron kattintson a következőre:

Icon

Mezők beszúrása


A mezőkről általában

Dokumentum

Fields are used to insert information about the current document, for example, file name, template, statistics, user data, date, and time.

Cross-reference

Ide szúrhatja be az aktuális dokumentumban a hivatkozásokat illetve hivatkozott mezőket. A hivatkozások az adott dokumentumban vagy egy fődokumentum aldokumentumaiban lévő hivatkozott mezők.

A kereszthivatkozás mezőként való beszúrásának az az előnye, hogy nem kell kézzel frissíteni a hivatkozásokat a dokumentum minden egyes módosításakor. Csak frissíteni kell a mezők tartalmát az F9 billentyűvel, és a hivatkozások is automatikusan frissülnek.

Függvények

Depending on the field type that you select, you can assign conditions to certain functions. For example, you can define a field that executes a macro when you click the field in the document, or a condition that, when met, hides a field. You can also define placeholder fields that insert graphics, tables, frames and other objects into your document when needed.

Dokumentuminformáció

DocInformation fields contain information about the properties of a document, such as the date a document was created. To view the properties of a document, choose File - Properties.

Változók

Variable fields let you add dynamic content to your document. For example, you can use a variable to reset the page numbering.

Adatbázis

You can insert fields from any database, for example, address fields, into your document.

Beszúrás

Beszúrja a kijelölt mezőt a dokumentumba a kurzor aktuális helyére. A párbeszédablak bezárásához kattintson a Bezárás gombra.

Támogasson minket!