Navigáció

Ha a Navigátorban erre az ikonra vagy a dokumentumablak jobb alsó sarkába kattint, megjelenik egy eszköztár, amely lehetővé teszi a dokumentumban található célpontok közötti lépést. Ezután a felfelé és lefelé mutató nyíllal az előző vagy a következő célpontra helyezheti a kurzort a dokumentumban.

A felfelé gombra kattintva az előző oldalra vagy objektumra lapozhat.

A lefelé gombra kattintva a következő oldalra vagy objektumra lapozhat.

Alapértelmezésben a nyílgombok az előző illetve következő oldalra ugranak a dokumentumban, ha még nem választott másik bejegyzést. A nyílgombok feketék, ha oldalak között lapoz, és kékek, ha egyéb objektumok között navigál.

The entries largely correspond to those in the Navigator selection box. You can also select other jump destinations. An example are the reminders, which you can set with the Set Reminder icon in the Navigator. You can select an object from among the following options on the Navigation toolbar: table, frame, graphics, OLE object, page, headings, reminder, drawing object, control field, section, bookmark, selection, footnote, note, index entry, table formula, wrong table formula.

Reminders are navigated in the order in which they are set.

Táblázatképletek esetén a dokumentumban található összes vagy csak a helytelen táblázatképletre ugorhat. Ha a helytelen képletekre vonatkozó beállítást választja, akkor csak a hibát eredményező képletekre fog ugrani. A program átlépi a hibát eredményező képleteket (amelyek hibás képletre hivatkoznak).

A Navigálás eszköztár használata

Open the Navigation toolbar by clicking on its top left icon located on the top of the Navigator display area. You can break the toolbar away from its place by dragging and arranging it on the screen.

Kattintson az átnézni kívánt objektumtípusokat jelölő ikonra. Ezután kattintson az "Előző objektum" vagy a "Következő objektum" nyílgombra. Ezen gombok nevei mindig a kiválasztott objektumtípust jelölik. A szövegkurzor a kiválasztott objektumtípusnak megfelelően kerül áthelyezésre.

Tipp ikon

A LibreOffice programcsomag dokumentumon belül való navigációját saját igényeinek megfelelően állíthatja be. Ehhez válassza az Eszközök- Testreszabás menüparancsot. A menük, billentyűleütések vagy eszköztárak testreszabására vonatkozó táblázatok számos, dokumentumon belüli navigációt ellátó funkciót határoznak meg a „Navigálás” részben. Ilyen módon a dokumentum jegyzékcímkéihez léphet a „Következő/Előző jegyzékjelre” funkcióval.


Keresés újra

A Navigáció eszköztár Keresés ismétlése ikonjára kattintva megismételheti a Keresés és csere párbeszédablakban megkezdett keresést. Ehhez kattintson az ikonra. Ekkor a függőleges görgetősáv kék nyílgombjai a Keresés folytatása előre és a Keresés folytatása visszafelé funkciókat fogják ellátni. Ha most rákattint az egyik nyílgombra, akkor a keresés a Keresés és csere párbeszédablakban megadott feltételek szerint folytatódik.

Támogasson minket!