Menük

A menüsor tartalmazza a LibreOffice Math programban használható az összes parancsot. Tartalmazza az összes rendelkezésre álló operátor listáját, valamint a képletdokumentumok szerkesztéséhez, megjelenítéséhez, igazításához, formázásához és nyomtatásához szükséges parancsokat. A menüparancsok legtöbbje csak képlet létrehozásakor, illetve szerkesztésekor elérhető.

Jegyzet ikon

A menüparancsok használatához jelölje ki az ablakot, amelyben a megfelelő dokumentum található. Hasonlóképpen ha egy objektumhoz kapcsolódó menüparancsot akar aktiválni, jelölje ki a megfelelő objektumot a dokumentumon belül.


Figyelmeztetés ikon

A menük helyzetfüggők. Ez azt jelenti, hogy azok a menüelemek jelennek meg, amelyek alkalmazhatóak az aktuális feladat kivitelezésében. Ha a kurzor egy szövegen áll, minden olyan menüelem használható, amely a szöveg szerkesztésével kapcsolatos. Ha képeket jelöl ki egy dokumentumban, minden olyan menüparancs elérhető lesz, amely képek szerkesztéséhez kellhet.


Fájl

This menu contains the general commands for working with formula documents, such as create, open, save and print.

Szerkesztés

A menü parancsai a képletek szerkesztésére szolgálnak. Az alapvető parancsokon túl (például tartalom másolása) megtalálhatók a kizárólag a LibreOffice Math programra jellemző parancsok is, mint például hibák vagy helykitöltők keresése.

Nézet

Beállítja a megjelenítés nagyítását, és megadja a megjelenítendő elemek körét. A Parancsok ablakba beírható parancsok legtöbbje egérkattintással is elérhető a Nézet - Képletelemek menüparancs kiválasztásával megnyitható Képletelemek panelen.

Formátum

Ez a menü a képletek formázásához szükséges parancsokat tartalmazza.

Eszközök

Ezzel a menüvel megnyithatja a szimbólumkatalógust, illetve külső képletet importálhat egy adatfájlból vagy a vágólapról. A felhasználói felületet saját igényeinek megfelelően testreszabhatja. A program beállításai is megváltoztathatók.

Ablak

Az Ablak menüben új ablakot nyithat és megtekintheti a dokumentumok listáját.

Súgó

A Súgó menü segítségével indítható a LibreOffice súgója.

Támogasson minket!