Menük

A menüsor tartalmazza a LibreOffice Math programban használható az összes parancsot. Tartalmazza az összes rendelkezésre álló operátor listáját, valamint a képletdokumentumok szerkesztéséhez, megjelenítéséhez, igazításához, formázásához és nyomtatásához szükséges parancsokat. A menüparancsok legtöbbje csak képlet létrehozásakor, illetve szerkesztésekor elérhető.

Jegyzet ikon

A menüparancsok használatához jelölje ki az ablakot, amelyben a megfelelő dokumentum található. Hasonlóképpen ha egy objektumhoz kapcsolódó menüparancsot akar aktiválni, jelölje ki a megfelelő objektumot a dokumentumon belül.


Figyelmeztetés ikon

A menük helyzetfüggők. Ez azt jelenti, hogy azok a menüelemek jelennek meg, amelyek alkalmazhatóak az aktuális feladat kivitelezésében. Ha a kurzor egy szövegen áll, minden olyan menüelem használható, amely a szöveg szerkesztésével kapcsolatos. Ha képeket jelöl ki egy dokumentumban, minden olyan menüparancs elérhető lesz, amely képek szerkesztéséhez kellhet.


Fájl

Ez a menü a képletdokumentumokkal kapcsolatos általános parancsokat tartalmazza, például a megnyitás, mentés és nyomtatás.

Szerkesztés

A menü parancsai a képletek szerkesztésére szolgálnak. Az alapvető parancsokon túl (például tartalom másolása) megtalálhatók a kizárólag a LibreOffice Math programra jellemző parancsok is, mint például hibák vagy helykitöltők keresése.

Nézet

Beállítja a megjelenítés nagyítását, és megadja a megjelenítendő elemek körét. A Parancsok ablakba beírható parancsok legtöbbje egérkattintással is elérhető a Nézet - Képletelemek menüparancs kiválasztásával megnyitható Képletelemek panelen.

Formátum

Ez a menü a képletek formázásához szükséges parancsokat tartalmazza.

Eszközök

Ezzel a menüvel megnyithatja a szimbólumkatalógust, illetve külső képletet importálhat egy adatfájlból vagy a vágólapról. A felhasználói felületet saját igényeinek megfelelően testreszabhatja. A program beállításai is megváltoztathatók.

Ablak

Az Ablak menüben új ablakot nyithat és megtekintheti a dokumentumok listáját.

Súgó

A Súgó menü segítségével indítható a LibreOffice súgója.

Támogasson minket!